makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Museum Het Domein Sittard
T-time bij De kick van de klik, 80 jaar fotokring Geleen: Gijs van Gent

Zondag 22 april van 14 – 16 uur

Gijs van Gent is autodidact en verbonden aan de Nederlandse Fotobond. Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend (BMK / MFIAP / ESFIAP). De onderwerpen die hij fotografeert zijn natuur en landschap. Zijn grote passie is het straatbeeld, maar hij werkt ook graag documentair en fotojournalistiek. De mens speelt vaak een grote rol in zijn werk. Foto’s vertegenwoordigen een stukje tijd, een verhaal of een beeld van een situatie. En juist daar ligt de grote uitdaging. Van Gent geniet van de beelden die vorige week gemaakt zijn, maar evenzeer van de foto’s uit bijvoorbeeld de jaren zeventig.

Gijs van Gent heeft voor de gemeente EDE twee boeken gemaakt getiteld  “De Hele wereld woont in EDE “. Hij heeft de multiculturele samenleving vastgelegd en daarmee geëxposeerd in het buitenland.
Voor Dagblad de Gelderlander heeft Van Gent veel verschillende projecten gedaan o.a. de serie “ Boven de 85 “. Daarnaast heeft hij fotoreportages verzorgd, samen met zijn vrouw Dini, voor bladuitgever Sanoma, de tijdschriften Midi, Nouveau en Cosmopolitean en tevens voor de Reisconsumentengids.
Vrij recentelijk kwam het boek “De grens voorbij“ tot stand over Berlijn na de hereniging. De overzichtstentoonstelling "Het gezicht van Berlijn toen en nu “ is ingericht ter gelegenheid van het afscheid van Van Gent als lid van het dagelijks bestuur van de B.N.A.F.V..  

De T-time is gratis toegankelijk in combinatie met een entreebewijs van het museum € 6,-.

Losse entree T-time: € 3,- Vrienden gratis entree, 1ezondag van de maand gratis voor  iedereen.

Kapittelstraat 6, Sittard