makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
4 mei - Derlon Theater - Maastricht
Theater na de Dodenherdenking

Op vrijdag 4 mei 2012 presenteert het ensemble van Toneelgroep Maastricht om 21.00 uur in het Derlon Theater een theatrale lezing in aansluiting op de Nationale Dodenherdenking. Een aantal jonge acteurs verdiepen zich aan de hand van theaterteksten en muzikale intermezzo’s in de vraag: hoe reflecteren Joodse kunstenaars op wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd?

Uitgangspunt voor deze lezing is de toneeltekst Jubileum (1983) van de Joodse schrijver George Tabori, waarin de doden van een Joods kerkhof opstaan uit hun graf om hun verhaal te vertellen.

Deze speciale theateravond sluit aan bij Theater na de Dam. Sinds 2010 programmeren vele theaters in Amsterdam na de Nationale Dodenherdenking aangepaste theater- en muziekprogramma’s, die reflecteren op de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog. Toneelgroep Maastricht brengt dit initiatief als eerste ook buiten Amsterdam naar haar eigen Derlon Theater.

De groep jonge acteurs die deze avond presenteert is inmiddels in diverse voorstellingen van Toneelgroep Maastricht te zien geweest, waaronder eerder dit seizoen in de voorstelling Mephisto. Op verzoek van artistiek leider Arie de Mol hebben ze deze avond zelf samengesteld en voorbereid. Ze spelen in het  decor van de lopende voorstelling De bezetenen, die om deze reden op 4 mei niet te zien is.

tekst: George Tabori
acteurs: Lore Dijkman, Freek den Hartogh, Martijn van der Veen, Jessie Wilms, Bram De Win e.a.
begeleiding: Mart-Jan Zegers en Arie de Mol

 

Vrijdag 4 mei 2012
Theatrale lezing Tabori
aanvang 21.00 uur
entreeprijs € 12,50 / € 8,- (CKV/studenten)
locatie Derlon Theater, Plein 1992 nr. 15 Maastricht
reserveren 043- 3503050 / kassa@toneelgroepmaastricht.nl
informatie /online kaartverkoop www.toneelgroepmaastricht.nl