makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 
altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Bibliotheek en tuin van het Klooster
in Wittem
25 jaar Kunstdagen Wittem
Weekprogramma 7 t/m 13 september

Kunstdagen Wittem 2012,  een feesteditie

Op vrijdag 7 september gaat de 25eeditie  van de Kunstdagen Wittem van start. Dit jaar wordt gevierd dat er 25 jaar lang muzikale geschiedenis werd geschreven in het Heuvelland. In de programmering  zijn de afgelopen 25 jaar als leidraad genomen.  Succesvolle optredens uit de afgelopen jaren zullen weer  te beluisteren zijn.Verder zijn er lezingen en voor het achtste  jaar educatieve activiteiten. Het festival vindt plaats in de sfeervolle historische bibliotheek van  het Klooster in Wittem, Wittemer Allee 32; een ongekend mooie locatie met uitstekende akoestiek. 

De Kunstdagen 2012 worden  geopend door de gedeputeerde van cultuur van de provincie Limburg de heer Noël Lebens

Het weekprogramma-overzichtvan 7 t/m  13  september

Vrijdag 7 september 2012 20.15 uur.  Voor genodigden

Etno Saraj  openingsconcert Het multinationale ensemble Etno Saraj brengt tijdens het openingsconcert van de 25e editie van de Kunstdagen Wittem wervelende wereldmuziek. Verschillende invloeden en muziekstijlen resulteren in een prachtig, sfeervol en geheel eigen Balkan-geluid. Contact met het publiek staat hierbij voorop

Zaterdag 8 september 2012 20.15 uur

Het Rubens Quartet (Sarah Kapustin – viool, Tali Godberg – viool, Roeland Jagers – altviool en Joachim Eijlander – cello) voert in het Debussy-jaar 2012 het strijkkwartet van deze componist uit. De muziek wordt verbonden met teksten van Mr. Chroche, het pseudoniem waaronder Debussy artikelen over muziek publiceerde. Met als acteur Yorik Stam. Als contrast tot Debussy het kwartet van Brahms. Van Joey Roukens horen we Vision at Sea.

Zondag 9 september 2012 14.00 uur

Zingen voor Arika Jo Kockelkoren(bariton) , Mieke Zeguers(Sopraan) en Wil Meurders(piano) zingen o.a. Mozart, Tschaikowski, Britten en Bernstein. I.s.m. Rotary en Lions. Gehele opbrengst voor scholenbouw in Senegal.

 Zondag 9 september 2012 20.15 uur

Clara Schumann Caroline Erkelens en Nettie Krull brengen in deze voorstelling de bijzondere pianiste en componiste Clara Schumann tot leven. Gevormd door haar strenge vader, haar grote liefde Robert Schumann en latere liefde Johannes Brahms, wist zij door haar passie voor muziek vele tegenslagen te overleven. Pianomuziek, liederen en toneelspel lopen tijdens deze voorstelling naadloos in elkaar over.

Donderdag 13 september 2012 20.15 uur

Wankele Wereld Het Orion ensemble (Leonard Leutscher – piano, Carla Schrijner – cello, Pauline Terlouw – viool) heeft voor de pauze muziek van Gershwin, Achron en Piazzolla op het programma staan. Na de pauze voegt Jan Terlouw zich bij de musici en voeren zij het door hem geschreven literaire concert Wankele Wereld uit. De verhaallijn van Wankele Wereld is volledig verweven met de Suite del Ángel van Piazzolla.

Na afloop “ In gesprek met Jan Terlouw” over de  verkiezingsuitslag van   12 september!

Exposities

Traditiegetrouw zijn er kunstexposities. Dit jaar in de bibliotheek het religieus geïnspireerde werk van Paul van Dongen. Hij exposeerde in 2004 met zijn collega’s van de Tilburgse school. In de kloostertuin is er ruimtelijke werk te zien van 9 Limburgse kunstenaars:    Frank Tubee, Frans Duckers, Gido Vanlessen, Louis Reijnen, Michel van Henten, Natascha Waeyen, Nicolas Wolkenar en Tanja Ritterbex .  Zij zoeken de harmonie en het contrast met deze kloostertuin. Het zal een waar genoegen zijn daar onder de immense kastanjebomen deze kunst te ontmoeten en te bewonderen.

Zie voor meer informatie  www.kunstdagenwittem.nl

Reserveren: reserveren@kunstdagenwittem.nl

of  telefonisch  043-3614634 (13.00-19.00 uur)