makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Derlon Theater - Maastricht
Relisportopera over wielerzesdaagse: reprise wegens groot succes én WK wielrennen

Toneelgroep Maastricht presenteert van 11 t/m 23 september De Zesdaagse van St. Jezus in ’t Kruis. Een muziektheaterspektakel voor theater-, muziek- én wielerliefhebbers. Geschikt voor jong (12+) en oud, en een parel in het culturele programma rondom het WK Wielrennen. Een co-productie met Het Volksoperahuis.

De zesdaagse van St Jezus in ’t Kruis is een gezongen levensverhaal over "knechten die wel willen maar nooit meester zullen zijn". Aan de hand van een spannend verhaal en ontroerende liederen wordt de toeschouwer meegenomen naar een sportpaleis in de jaren zestig waar de renners in een wielerzesdaagse zes maal 24 uur in de baan zijn, elkaar aflossend en slapend in hokjes op het middenterrein. Het sportpaleis is het toneel van rondemissen, muzikanten, wonderdokters, acrobaten, priesters, toeschouwers, maffiosi, gokbazen, bier- en frietverkopers en natuurlijk ook wielrenners. In deze wondere wereld speelt zich de meeslepende wedstrijd af tussen mijnwerkerszoon Gaston Van Vooren, 'de Rijdende dynamietstaaf', en de Italiaanse dandy Gianni Venosi, 'De Valentino van Torino'. Zij fietsen in dit muziektheaterspektakel niet alleen om de hoofdprijs, maar evenzeer om Miss Borinage, die verloofd is met de één maar verliefd wordt op de ander.

In 2001 speelde De zesdaagse van St. Jezus in ‘t Kruis al met veel succes op festivals en in theaters in Nederland en België. Oud-wielrenner Peter Winnen zag de voorstelling bij zijn boekpresentatie “van Santander naar Santander” in de schouwburg in Venray en vertelde ons onlangs nog dat hij toen 'enorm genoten' heeft.

Anneriek de Jong, recensent NRC Handelsblad schreef destijds: "Wie in het theater wil lachen en huilen, wie medelijden met de mensheid wil voelen en tevens bewondering voor wat zij allemaal kan - een mooie voorstelling maken bijvoorbeeld - die weet wat hem te doen staat."

De zesdaagse van St. Jezus in 't Kruis is speciaal geprogrammeerd in de aanloop naar en tijdens het WK Wielrennen in Limburg en maakt onderdeel uit van het culturele programma.

di 11, wo 12, do 13, za 15 september
di 18, wo 19, do 20, vr 21, za 22, zo 23 september
aanvang: 20.30 uur
entree: € 17,50 /  jongeren € 8,-
Derlon Theater, Plein 1992 nr. 15 Maastricht.
informatie/online kaartverkoop: www.toneelgroepmaastricht.nl