makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Bibliotheek en tuin van het Klooster in Wittem
Kunstdagen Wittem 25 jaar
weekprogramma van 13 t/m 21 september

De zilveren editie van de Kunstdagen Wittem gaat de tweede week in. Het beginweekend was kwalitatief zeer goed. Het publiek was laaiend enhousiast en de sfeer geweldig.

De komende week staan er weer prachtige uitvoeringen op het programma: het Lollo Meier Gypsy Jazz Quartett, Collegium Ad Mosam, de literaire avond met marente de Moor, Emmy Verhey met het Trio Amedee en Amsterdam Sinfonietta.

Het concrete programma van 13 t/m  21 september

Donderdag 13 september 2012 20.15 uur

Wankele Wereld Het Orion ensemble (Leonard Leutscher – piano, Carla Schrijner – cello, Pauline Terlouw – viool) heeft voor de pauze muziek van Gershwin, Achron en Piazzolla op het programma staan. Na de pauze voegt Jan Terlouw zich bij de musici en voeren zij het door hem geschreven literaire concert Wankele Wereld uit. De verhaallijn van Wankele Wereld is volledig verweven met de Suite del Ángel van Piazzolla.

Na afloop “ In gesprek met Jan Terlouw” over de  verkiezingsuitslag van   12 september!

 Vrijdag 14 september 2012 20.15 uur

Lollo Meier Gipsy Jazz Quartett Lollo Meier (gitaar), Fapy Lafertin (gitaar), Tcha Limberger (viool) en Henry Schuler (contrabas) spelen onnavolgbare gypsy-jazz in Django Reinhardt-stijl. Lollo geeft concerten over de hele wereld.

 Zaterdag 15 september 2012 20.15 uur

Le Roi s’amuse! De Zonnekoning en zijn maîtresse, Madame de Maintenon, nodigen u uit voor een muzikale soirée in Versailles! Collegium Ad Mosam met sopraan Hannah Morrison brengen 3 solocantates, afgewisseld met schitterende instrumentale werken. Franse barok: perfectie tot in elk detail, charme en aangename zinnelijkheid, smelt samen met Italiaanse operastijl: virtuoze flair en schittering!

 Zondag 16 september 2012 20.15 uur

Literaire avond. Marente de Moor wordt geïnterviewd door journalist en schrijver Emile Hollman over o.a. haar roman De Nederlandse maagd die in 2011 werd bekroond met de AKO Literatuurprijs. De avond wordt muzikaal omlijst. Tevens zullen de beste columns van de schrijfworkshop(zie bij cultuurparticipatie) worden voorgelezen.

Woensdag 19 september 18.00 uur

Culinair Concert  (Uitverkocht!)

In het restaurant van de Hoge Hotelschool Maastricht.      

Luxe 4 gangen diner incl. wijnen. Mooie ambiance in het gerenoveerde kasteel Bethlehem met muzikale verrassingen in de Franse zaal. Studenten van de Toneelacademie Maastricht verrassen met een gevarieerd repertoire van gezongen en gespeelde nummers. De begeleiding is in handen van Bart Rademakers (piano) en George Janssen (contrabas).

Donderdag 20 september 2012  20.15 uur

Trio Amédee, bestaande uit Paul Komen (piano), Emmy Verhey (viool) en Godfried Hoogeveen (cello), werd vanaf het begin van haar bestaan door het publiek in het hart gesloten. Zij brengen vanavond voor u het pianotrio “Élégiaque” van Sergei Rachmaninow, het pianotrio van Géza Frid en het pianotrio in a klein, opus 50, van Peter Iljitsh Tsjaikovsky. Aanrader!  Inleidende lezing door Toine Sporken om 19.15 uur

 Vrijdag 21 september 2012 20.15 uur

Amsterdam Sinfonietta

Voor het eerst bij de Kunstdagen in Wittem als kwintet, voeren zij voor u een programma vol Russisch-Duitse romantiek uit. S.Prokofiev vision fugitives op 22, S.Rachmaninov Romance, D. Sjostakovitsj Strijkkwartet nr. 8 opus 110 ,J. Brahms Strijkkwintet nr. 2 opus 111 in G. Bijzondere avond!   Inleidende lezing door Toine Sporken om 19.15 uur

 

Exposities

Traditiegetrouw zijn er kunstexposities. Dit jaar in de bibliotheek het religieus geïnspireerde werk van Paul van Dongen. Hij exposeerde in 2004 met zijn collega’s van de Tilburgse school. In de kloostertuin is er ruimtelijke werk te zien van 9 Limburgse kunstenaars:    Frank Tubee, Frans Duckers, Gido Vanlessen, Louis Reijnen, Michel van Henten, Natascha Waeyen, Nicolas Wolkenar en Tanja Ritterbex .  Zij zoeken de harmonie en het contrast met deze kloostertuin. Het zal een waar genoegen zijn daar onder de immense kastanjebomen deze kunst te ontmoeten en te bewonderen. Gratis toegang

  

Zie voor meer informatie  www.kunstdagenwittem.nl

Reserveren: reserveren@kunstdagenwittem.nl

of  telefonisch  043-3614634 (13.00-19.00 uur)