makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Bibliotheek en tuin van het klooster in Wittem
Slotweek Kunstdagen Wittem van 21 t/m 30 september

De zilveren editie van de Kunstdagen Wittem gaat haar laatste week in. Ook in de tweede week was er weer veel te genieten. Het publiek was heel enhousiast en de sfeer geweldig.

De komende week staan er weer prachtige uitvoeringen op het programma: Amsterdam Sinfonietta, het Duo Blaak op de piano, het Duo Mares, de winnaars van het Charles Hennenconcours het Dudok Strijkkwartet en op de slotavond het ensemble van Opera Zuid.

 

Het slotweekprogramma-overzicht van 21  t/m  30 september  2012

Vrijdag 21 september 2012 20.15 uur

Amsterdam Sinfonietta

Voor het eerst bij de Kunstdagen in Wittem als kwintet, voeren zij voor u een programma vol Russisch-Duitse romantiek uit. S.Prokofiev vision fugitives op 22, S.Rachmaninov Romance, D. Sjostakovitsj Strijkkwartet nr. 8 opus 110 ,J. Brahms Strijkkwintet nr. 2 opus 111 in G. Bijzondere avond!

N.B. Om 19.15 uur gratis inleiding op het concert door Toine Sporken

Zaterdag 22 september 2012 10.00 uur   (Volgeboekt!)

Cultuurhistorische Jubileum wandeling

Vanuit Epen, waar de oorsprong van de Kunstdagen ligt, wandelt u na de koffie en vlaai door de Limburgse heuvels. Onze vaste gids, Herman van den Berg vertelt over land en geschiedenis. In hoeve Vernelsberg woont u een intiem concert bij en bij terugkomst wacht u een smakelijke lunch ter afsluiting.

Zaterdag 22 september 2012 20.15 uur

Eén duo, Vier handen. Een quatre-mains recital van de twee broers Martijn en Stefan, die samen het Duo Blaak vormen. Zij laten u horen waarom deze vorm van musiceren al eeuwen zo populair is. Een concert met muzikaal genot, speelplezier en visueel spektakel. Bizet, Brahms, Ravel, Satie…

Zondag 23 september 20.15

Film   170 Hz van Joost van Ginkel. Bekroonde en bejubelde film over de geluidloze liefde van 2 dove mensen in een horende wereld. I.s.m. met de Roitary Gulpen Vaals voor scholenbouw in Senegal.

Woensdag 26 september 2012 20.15 uur

Humor in de kunst (lezing)

Vanuit de oudheid naar de middeleeuwen en de 18e eeuw en 21ste Eeuw voert Wouter van Romondt u in zijn lezing langs saters,Pieter Breughel, Jan Steen, Honore Daumier, Keith Haring en vele anderen. Een zeer vrolijke kunstreis!

Donderdag 27 september 2012  20.15 uur

In de kerk van Wahlwiller brengt Trio Vivente (fluit- gitaar), samen met Jo Louppen(orgel) een afwisselend programma in dit fraaie Romaanse kerkje.

Vrijdag 28 september 2012   20.15 uur

Een bijzonder concert van het Duo Mares met Esra Pehlivanli (altviool) en Marko Kassl (accordeon). Het duo is opgericht in 2004 en debuteerde tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam. Inmiddels optredens over de hele wereld. Feestelijk werken van Piazolla, de Falla, Stravinsky…

Zaterdag 29 september 2012 14.00 uur Gratis

Onbekend Muzikaal Talent Door mensen met een beperking uit heel Limburg. U zult versteld staan over de zang, muziek- en danskwaliteiten die op het podium in Wittem uitgevoerd worden!

Zaterdag 29 september 2012 20.15 uur

Zoals elk jaar zorgen de winnaars van het Charles Hennen Concours voor een verrassend en hoogstaand concert. Dit jaar het Dudok strijkkwartet uit Nederland met werk van Weinberg, Beethoven en Tsjaikovski.

Zondag 30 september 2012   14.15 uur

Canta Volare Een feestelijk tuinconcert door de 14 jonge zangeressen van Canta Volare onder leiding van dirigent Harrie Spronken. Het koor is voortgekomen uit de Limburgse koorschool Cantarella en heeft in het verleden reeds vele prijzen gewonnen. Tevens een verrassings solist!

Zondag 30 september 2012   20.15 uur

Voor de vijfde keer Opera Zuid. Zij brengen het programma  Opera met een nieuw gezicht. De professionele opera zangers Martijn Sanders (bariton), Marjolein Bonnema (mezzo-sopraan)en Kim Savelsbergh begeleid door Jeroen van Riemsdijk (piano) staan garant voor een geweldige slotavond. Werken van o.a.  Händel, Mozart, Verdi, Donizetti en Gershwin

Exposities

 Traditiegetrouw zijn er kunstexposities. Dit jaar in de bibliotheek het religieus geïnspireerde werk van Paul van Dongen. Hij exposeerde in 2004 met zijn collega’s van de Tilburgse school. In de kloostertuin is er ruimtelijke werk te zien van 9 Limburgse kunstenaars:    Frank Tubee, Frans Duckers, Gido Vanlessen, Louis Reijnen, Michel van Henten, Natascha Waeyen, Nicolas Wolkenar en Tanja Ritterbex .  Zij zoeken de harmonie en het contrast met deze kloostertuin. Het zal een waar genoegen zijn daar onder de immense kastanjebomen deze kunst te ontmoeten en te bewonderen. Gratis toegang

Zie voor meer informatie  www.kunstdagenwittem.nl

Reserveren: reserveren@kunstdagenwittem.nl

of  telefonisch  043-3614634 (13.00-19.00 uur)