makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Parkstad Limburg Theaters opent venster op de wereld
Enriching Cultures / Ervaar daar hier Theate
“Als je de ramen en deuren dicht houdt, gaat het stinken. Daarom moet de wind er door heen waaien.” – Frie Leysen


Met ‘Enriching Cultures / Ervaar daar hier Theater’ presenteert Parkstad Limburg Theaters dit seizoen een selectie van vijf uitzonderlijke dans- en theatervoorstellingen uit Zuid-Afrika, China, Argentinië, Libanon en Vietman en opent daarmee het venster op de wereld. De voorstellingen zijn geselecteerd door Frie Leysen, de 'grande dame' achter smaakmakende internationale festivals als de ‘Wiener Festwochen’ en ‘Theater der Welt’ in Berlijn, die hiermee de parels van haar festivals naar Theater Heerlen brengt.. 

Beste Zuid-Afrikaanse productie van de laatste tien jaar

De meeslepende en spraakmakende muziektheaterproductie ‘MedEia’ van de Zuid-Afrikaan Brett Bailey op dinsdag 23 oktober in Theater Heerlen is de eerste van vijf kennismakingen met bijzondere niet- Westerse theatertradities. ‘MedEia’ werd in 2010 uitgeroepen tot de beste Zuid-Afrikaanse productie van de laatste tien jaar. De Volkskrant beloonde de voorstelling deze week met 4 sterren. 
 
 
 

'Enriching Cultures / Ervaar daar hier Theater' is een initiatief van het Fonds Podiumkunsten, Stichting DOEN, VSB Fonds, Hivos, Prins Claus Fonds, Stadsschouwburg Amsterdam, Rotterdamse Schouwburg, Stadsschouwburg Utrecht, Wilminktheater Enschede, Stadsschouwburg Groningen, Theaters Tilburg en Parkstad Limburg Theaters. Kijk voor meer info op www.ervaardaarhier.nl of de Ervaar daar Hier facebookpagina.