makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Jan van Eyck Academie, 17 november
tot en met 25 november 2012
Eerste editie Secret Postcards

Tentoonstelling en verkoop van 500 unieke en anonieme kunstwerken op postkaartformaat.Met o.a. Atelier van Lieshout, Sylvie Macias Diaz, Keetje Mans, Han Rameckers, Berend Strik, Barbara Visser.

Van 17 tot en met 25 november 2012 vindt de eerste editie plaats van de tentoonstelling Secret Postcards. Professionele kunstenaars uit alle disciplines – beeldende kunst, design, fotografie, architectuur, mode – hebben een kunstwerk gemaakt ter grootte van een postkaart (10 x 15 cm). Deze worden een week anoniem tentoongesteld waarbij iedereen een werk kan kopen voor € 55. Pas op de laatste dag worden de namen van de kunstenaars bij de werken onthuld. Deze eerste editie vindt plaats bij de Jan van Eyck Academie in Maastricht.

Niet de naam bij het kunstwerk maar de eigen beleving en interpretatie staan centraal. Met Secret Postcards kunnen ook niet kunstkenners hun eerste schreden zetten op het gebied van kopen en verzamelen van kunst. De betrokkenheid wordt versterkt doordat je de kunst niet alleen kunt bekijken maar ook voor een heel vriendelijke prijs kunt aanschaffen. Werk waar je eigenaar van kunt worden, nodigt uit om meer te willen weten over de kunst en de kunstenaar.

De opbrengsten uit de verkoop worden volledig ter beschikking gesteld aan de kunst zelf. De kunstenaar van het meest gewilde werk maakt met de opbrengsten uit de verkoop een werk in opdracht. Dat werk wordt bij een volgende editie geveild. Het betekent enerzijds extra publiciteit voor de kunstenaar, anderzijds kan met de opbrengsten daaruit de volgende tentoonstelling worden bekostigd. Op deze manier wordt de continuïteit van Secret Postcards gewaarborgd en de relatie tussen kunstenaars en publiek blijvend versterkt.
 
Zo’n 250 kunstenaars uit binnen- en buitenland maken gemiddeld twee kunstwerken. Met o.a. Jeroen van Bergen, Richard Hutten, Jasper Krabbé, Katinka Lampe, Jan van der Ploeg, Johan Tahon, Koen Vanmechelen, Hans Wilschut, Bas de Wit. Een compleet overzicht van de deelnemende kunstenaars is te zien op: www.secretpostcards.eu.
 
17 november tot en met 25 november 2012 
Jan van Eyck Academie, Academieplein 1, Maastricht
 
Openingstijden tentoonstelling:
Zaterdag & zondag: 11.00 – 18.00 uur
Maandag t/m vrijdag: 13.00 – 17.00 uur met op donderdag een extra avondopening tot 21.00 uur
 
 
Volg ons ook op Facebook en Twitter