makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
18 nov 2012 – 13 jan 2013
BIS71
Tentoonstelling Endless Chain
van Erica van Loon

Met een introductie door Peter Fransman, directeur museum Het Domein in Sittard

Zondag 18 november om 15 uur opent de tentoonstelling ‘Endless Chain’ van de kunstenares Erica van Loon in BIS71, ruimte voor hedendaagse kunst in Geleen. Van Loon (Meppel, 1978) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en De Ateliers in Amsterdam. In BIS71 toont ze haar nieuwste werk gemaakt tijdens een verblijf als artist in residence in Canada, in combinatie met eerder werk. 

Van Loon werkt met een verscheidenheid aan media. Zo komen video, fotografie, sculptuur en performatieve elementen samen. In haar werk verkent zij de menselijke interpretatie en representatie van natuur en landschap. Daarbij speelt ze op dubbelzinnige wijze met onze kennis van en verlangen naar de natuur. Ze gebruikt geometrische vormen die zowel aan het landschap worden toegevoegd als dat ze eraan worden onttrokken. 

De verzameling foto’s van bergen die Van Loon maakte tijdens haar verblijf in Canada en een rondreis door de Rocky Mountains, speelt een sleutelrol in de tentoonstelling bij BIS71. Voor deze foto’s heeft ze haar handen als zoeker gebruikt waarmee ze de kijker een vorm aanreikt om naar het landschap te kijken. De handen gaan een relatie aan met het landschap, ze herhalen en accentueren, terwijl ze tegelijkertijd zijn op te vatten als een bezwerende geste in een magisch landschap. De titel van deze fotoserie, Endless Chain, is gelijk aan de titel van de tentoonstelling. Hij verwijst niet alleen naar een van de uitgestrekte bergketens in Canada, maar ook naar haar ‘ingreep’ in het kunstwerk: haar handen als zoeker en de herhaling van de handeling van het ‘vangen’ van de berg.
 
Van Loon’s werk was de afgelopen jaren o.a. te zien in P///AKT in Amsterdam, Stedelijk Museum Amsterdam, Kunsthuis Syb in Beetsterzwaag, op de kunstmanifestatie KAAP in Groenekan en Supermarket Art Fair in Stockholm.
 
Opening
Zondag 18 november om 15.00 uur met een introductie door Peter Fransman, directeur Museum Het Domein in Sittard
 
De tentoonstelling is te zien van 18 november 2012 t/m 13 januari 2013
 
Praktische informatie
BIS71
Rijksweg Noord 71
6162 AD Geleen
www.bis71.nl
info@bis71.nl 
T + 31 651 813901
 
BIS71 is gratis toegankelijk. Geopend iedere zaterdag en zondag van 14 – 17u en op afspraak. Alleen tijdens tentoonstellingen. Gesloten in juli en augustus.