makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Schunck* 11 december 2011
YOU SUPER BODY

Ruby Tuesday Lezing door Joost Vrouenraets

Danser, choreograaf én winnaar van de Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg 2012, Joost Vrouenraets vertelt in zijn Ruby Tuesday lezing over het ontstaansproces van beweging en het tot stand komen van choreografie. Hierbij neemt hij in het bijzonder zijn laatste productie CHARLIE als voorbeeld, die 6 december in Theater Heerlen in première gaat.

In zijn Ruby Tuesday lezing in SCHUNCK* vertelt Vrouenraets over het ontstaansproces van beweging en het tot stand komen van choreografie. Het maakproces van dans werkt voor hem van buiten naar binnen, en dan weer naar buiten. Hij laat zien hoe dit proces niet alleen in de brein plaatsvindt, maar ook (en met name) in het lichaam. Hoe wordt een idee concreet naar beweging vertaald? Op welke manier kan het lichaam geheimen onthullen die het brein alleen niet kan? Om dit te demonstreren bouwt hij samen met twee dansers een korte sequentie op.

Momenteel werkt Vrouenraets aan de trilogie CHARLIE GOES HOME. Waarvan CHARLIE de eerste voorstelling is die vanaf december 2012 op tournee gaat, te beginnen in Theater Heerlen op 6 december. Een dansvoorstelling over de held in de hedendaagse mens. Hiervoor haalt hij zijn inspiratie uit de martiale vechtkunsten en de superheldenverhalen, in zowel films als comics.
 
In zijn lezing betrekt Vrouenraets zijn laatste productie CHARLIE en andere producties als voorbeeld en laat hij objecten, muziek- en filmfragmenten zien die hem inspiratie bieden. Met zijn multimediale presentatie in SCHUNCK* geeft Vrouenraets een kijkje in de keuken van dans en choreografie. Aan het einde van de lezing zal er ruimte zijn om in dialoog te gaan met de choreograaf en vragen te 
stellen.
 
Dinsdag 11 december 2012  > SCHUNCK* Glaspaleis, filmzaal (+5)
Zaal open 19.30 uur, 20.00 uur aanvang lezing, 21.30 uur napraten bij de borrel met een hapje van het huis
Entree: €7,- incl. hapje / reguliere kortingsregeling van toepassing
Reserveer via 045 - 577 22 00 of reserveer online voor de lezing >
 
Tip: ga je naar de dansvoorstelling op 6 of 7 december? Op vertoon van je theaterkaartje krijg je 30% korting op de lezing!