makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Ruby Tuesday lezing door Dr. Henk Kern
Rusland voorbij de Sovjetunie. Over communisme, Perestrojka en transitie

Naar aanleiding van de dubbeltentoonstelling van Volkova en Shevelenko in SCHUNCK* én het Nederland-Rusland jaar in 2013 geeft  Dr. Henk Kern een lezing vanuit historisch perspectief over de voormalige Sovjetunie en het huidige Rusland.

Kern (1960) is verbonden aan de Universiteit Leiden en doceert moderne en contemporaine geschiedenis in de vakgroep Ruslandkunde. Hij promoveerde op de Europese perceptie van de Russische modernisering in de tijd van Tsaar Alexander II (1855-1881), publiceerde verschillende artikelen over de moderne geschiedenis van Rusland en geeft regelmatig colleges voor een groot publiek. 

In de Ruby Tuesday lezing ‘Rusland voorbij de Sovjetunie. Over communisme, Perestrojka en transitie’ gaat Kern in op het communisme in de Sovjet-Unie, op de Perestrojka onder Gorbatsjov en de postcommunistische transitie van het moderne Rusland. Een periode in de Russische geschiedenis, waarin Volkova en Shevelenko in St. Petersburg de basis legden voor hun artistieke praktijk die zich afspeelt op het snijvlak van feit en fictie.
Voorafgaand aan de lezing is de tentoonstelling ‘From the Life of the Beetles & In the anticipation of economic boom’ geopend. De kunstenaars Volkova en Shevelenko zijn persoonlijk aanwezig!
 
29 januari 2013
SCHUNCK* Glaspaleis, filmzaal niveau +5
19.30u zaal open, 20.00u aanvang, 21.30u napraten bij de borrel met een hapje van het huis
Entree: € 7,- incl. hapje / reguliere kortingsregeling van toepassing
Reserveren via 045 - 577 22 00 of reserveer nu online
 
Ruby Tuesday lezingen op dinsdagavonden zijn inmiddels traditie bij SCHUNCK*. De lezingen variëren qua thema, vorm, discipline en bieden altijd een boeiende avond.