makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Bordenhal - Maastricht
Nationale Dodenherdenking:
Toneelgroep Maastricht leest Mephisto

Op zaterdag 4 mei 2013 vindt in de Bordenhal een theatrale lezing plaats in het kader van de Nationale Dodenherdenking. Acteurs van Toneelgroep Maastricht lezen de tekst van de succesvolle theatervoorstelling Mephisto.

Mephisto is gebaseerd op de beruchte roman van Klaus Mann uit 1936, waarin een steracteur tijdens de opkomst van het Nazi-regime verstrikt raakt tussen zijn carrière en geweten. Erik-Ward Geerlings maakte er voor Toneelgroep Maastricht een nieuwe toneelbewerking van, die door regisseur Arie de Mol en zijn hecht spelersensemble tot een aangrijpende theaterervaring werd gesmeed. Pers en publiek waren unaniem diep onder de indruk van de voorstelling Mephisto, die op 17 december 2011 in Theater Heerlen in première ging.

Sinds 2010 programmeren vele theaters in Amsterdam na de Nationale Dodenherdenking op de Dam aangepaste theater- en muziekprogramma’s, die reflecteren op de gruwelen van de tweede wereldoorlog. Inmiddels in dit initiatief, Theater na de Dam, door theaters en gezelschappen in heel Nederland overgenomen, sinds vorig jaar ook door Toneelgroep Maastricht.

 

Toneelgroep Maastricht leest

Mephisto

naar de roman van: Klaus Mann

regie: Arie de Mol
bewerking: Erik-Ward Geerlings
spel: Arie de Mol, Hans Trentelman, Lore Dijkman, Kathrin Gramelsberger, Freek den Hartogh, Martijn van der Veen, Jessie Wilms en Bram De Win

zaterdag 4 mei 2013

aanvang 21.00 uur

Bordenhal (voorheen Derlon Theater), Plein 1992-15, Maastricht
entree: € 12,50 / € 8,- (studenten)
Reserveren: 043-3503050 / kassa@toneelgroepmaastricht.nl of koop uw kaarten online.