makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
TANGO BRUTAL Tangofestival Internacional Heerlen 25 mei t/m 1 juni 2013 Heerlen

Kom met partner én vrienden naar TANGO BRUTAL en maak kennis met de wereld van de Argentijnse Tango; de passie, de subtiliteit, de oorsprong, de ontwikkeling, de smaak, het gevoel. Hoor, zie, dans en beleef de verbijsterende en ingetogen brutaliteit van de Argentijnse Tango!

Luister, kijk én dans op twee absolute toppers van de huidige internationale tango-scene: het twaalf koppige ORQUESTA TÍPICA OTRA uit Rotterdam én de band OTROS AIRES uit Argentinië. De eerste staat voor de tango zoals die ooit bedoeld is, de tweede voor de hedendaagse moderne variant. Kijk naar of dans met de Tango professionals SERGIO & GISELA, die niet alleen zelf op wereldniveau dansen maar ook een masterclass ‘extravaganza’ geven. En er is veel meer: we starten met gratis dansen in de hal van Schunck; TRIO TANGO EXTREMO geeft een concert in Cultuurhuis; er zijn FILMS in het prachtige Royal theater en ROOT DEL TANGO improviseert op onnavolgbare wijze op de Tango Cancion uit het begin van de vorige eeuw.  

Beleef mee én kijk naar GRATIS TANGOLESSEN, milonga’s, tango arrangementen, tango menu’s, tangoschoenen, eerste hulp bij tango, een tentoonstelling over de godfather van de tango CARLOS GARDEL én geniet in Royal Theaters van de lezing ‘con musica’ over de geschiedenis van de tango door CAREL KRAAYENHOF zélf!