makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Kloosterbibliotheek Wittem
26e editie Kunstdagen Wittem
06.09.2013 - 29.09.2013

De 26e editie van de Kunstdagen Wittem staat in het teken van jong muzikaal talent. De gedachte is om jong talent dat op dit moment zeer actief is, zichtbaar en vooral ‘hoorbaar’ te maken en aan het publiek van de Kunstdagen voor te stellen. De jonge musici zijn afkomstig uit zowel de regio, als Nederland en het buitenland en vormen met hun talent, inzet en enthousiasme een deel van onze muzikale toekomst. Laat u verrassen!

 

Highlights

In deze bijzondere editie verdienen een aantal concerten en activiteiten bijzondere aandacht. Op de eerste plaats het Amsterdam Wind Quintet. Het vijftal brengt een bijzonder programma, waarin de grenzen tussen Romantiek, Jazz en showtunes vervagen. In ‘Diamonds are a girl’s best friend’ staat actrice en zangeres Marilyn Monroe centraal. Sleutelmomenten uit haar leven passeren de revue door typische Amerikaanse muziek.
Een andere blik op het verleden biedt de Operareis van sopraan Fenna Ograjensek, mezzosopraan Lien Haegeman, tenor Pascal Pittie en pianist Wilko Jordens. Zij nemen u mee op reis door vier eeuwen operageschiedenis aan de hand van bekende en minder bekende aria’s, duetten en trio’s.

Bijzonder is ook het programma in het kader van het Ruslandjaar, waarbij Ruslandkenner Peter van Nunen ingaat op de voorliefde van Peter de Grote voor Nederland, omlijst door Russisch-Nederlandse muziek van oa. Rubinstein, Shostakovich en Badings ten gehore gebracht door dwarsfluitiste Cécile Prakken en pianiste Svetlana Shilovskikh. Naast Rusland wordt ook Limburg op een bijzondere wijze onder de loep genomen door Jan van Mersbergen en René Haustermans. Een avond met een gesprek over de betekenis van carnaval en de Limburgse cultuur, geïllustreerd met Limburgse muziek en zang.

Aan de vooravond van het finaleweekend van de Kunstdagen brengt Ensemble Prima Vera in de barokkerk van Wittem een ode aan de Italiaanse barokcomponist Andrea Falconieri. Hierbij kunt u zich verheugen op spetterende, swingende, dramatische en vrolijke muziek. De dag erna brengt de winnaar van het Charles Hennen Concours, Trio Karénine, een afwisselend programma met trio’s van Mozart, Brahms en Ravel. De muzikanten van dit trio studeerden aan het prestigieuze Parijse conservatorium en bekwaamden zich verder in verschillende Europese steden, zoals Leipzig, Fiesole en Maastricht.


Expositie

Traditiegetrouw is er ook dit jaar een kunstexpositie. Dit jaar zijn drie galerieën uitgenodigd; Kunstgalerie Vaals, Galerie In de Schuur en Galerie Mestriner exposeren het werk van verschillende kunstenaars in de kloosterbibliotheek en tuin. Tentoongesteld worden oa. schilderijen van Maria Verstappen, Helga v.d. Poel, Wim Mestriner en Hub Pollen, beelden van Sjer Jacobs, Jos Dirix, Vivianne Schruijren, Rob Courtens en Jos Berkers, keramiek van Magda Loupias, houten sculpturen van Will Schropp en edelsmeedkunst van Jan v.d. Bragt. Een mooie beeldende mix, die alle dagen gratis toegankelijk is en waarbij alle werken te koop zijn!

Reserveren van kaarten reserveren@kunstdagenwittem.nl of  telefonisch  + 31 45 5708790 (13.00 - 19.00 uur)