makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
12.10.2013 | 20.00u | Agnetenkapel Sittard
13.10.2013 | 15.00u | Cellebroederskapel Maastricht
Collegium AD MOSAM
Paulo Secretum, een klein geheim
Werken van Du Mont en Carissimi

In dit programma hoort u o.a. ‘Vanitas, vanitatum’ van Carissimi, ‘Dialogus de Anima’ van Du Mont, Sonata sopra ‘La Monica’ van Marini en nog veel meer moois.

Parijs en Rome wedijverden begin 17e eeuw om invloed, macht en bekoorlijkheid. De vorsten van Versailles maar ook de pausen van Rome gedroegen zich als ware wereldheersers. Ze ontleenden hun uitzonderlijke positie immers aan God zelve.

In de prachtige muziek van Henry Du Mont (Parijs) en Giacomo Carissimi (Rome) horen we doorklinken hoe verschillend de vorsten zich met hun muziek wilden profileren, eigenzinnig, met hier en daar een blik op geheime situaties en relaties. Dit concert maakt deel uit van het randprogramma van Secret City Sittard-Geleen.  

Onbekende maar wonderschone muziek met de solisten Elke Janssens en Amelie Renglet (S), Harald Maiers (A), Immo Schroeder (T) en de Italiaan Valerio Zanolli (B). Het consort bestaat uit Swantje Hoffmann en Jacec Kurzydlo (v), Hendrik-Jan Wolfert (violone), Harjo Neutkens (Theorbe) en Pieter Dirksen, die ook twee solowerken speelt (org).

Toegangsprijzen:
Agnetenkapel: € 10,-
Cellebroederskapel: € 16,-

Reserveer uw tickets via info@admosam.nl
of + 31 (0)46 4520721
of koop ze vanaf 45 minuten voor aanvang van het concert aan de ingang van de kapel.

Voor meer informatie: www.admosam.nl