makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
09.11.2013 | 20.00u | Gruizenkerkje Sittard
10.11.2013 | 16.00u | Bonbonnière Maastricht
Collegium AD MOSAM
In café Zimmermann
(Bach)

In café Zimmermann oftwel Bach’s Bauern- en Kaffee-kantate is het eerste concert uit de serie van zes concerten Van Kerk, Kroeg en Paleis!

 

Van november 2013 t/m april 2014 presenteert het professionele barokensemble elk 2e weekend van de maand een programma met betoverende wereldlijke en geestelijke muziek van o.a. Bach, Monteverdi, Pachelbel en Lassus op prachtige locaties in Sittard en in monumentale gebouwen elders, zoals in de weelderig versierde Bonbonnière, de sobere Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Maastricht en de barokke zaalkerk St.Michaël in Thorn.

In café Zimmerman:
Koffie werd in de 17e eeuw beschouwd als een gevaarlijk goedje. Desondanks nam de populariteit van koffie in Leipzig snel toe. Bach, zelf een regelmatig bezoeker van Café Zimmermann, schreef een kluchtige opera buffa achtige Kaffee-kantate over de aan koffie verslaafde Lieschen en haar strenge vader Schlendrian (Luiwammes). Humoristisch, spits en plat tegelijk.
In de Bauern-kantate verheugen een boer en een boerenmeid (Mieke) zich op een feest terwijl ze tussendoor allerhande dubbelzinnige erotische toespelingen uitwisselen.
AD MOSAM serveert bij dit concert uiteraard een lekker (gratis) bakje koffie.

Deze productie is een samenwerking met de conservatoria van Luik en Maastricht en wordt uitgevoerd door solisten en consort Collegium AD MOSAM o.l.v. Bernard Woltèche.

Solisten:
Jodie Devos, sopraan
Stanny Leroy, tenor
Raoul Reimersdal, bariton

Tickets:
In café Zimmermann is te bezoeken voor € 18,- p.p. of men kan een abonnement nemen op de complete serie van 6 verschillende concerten voor slechts € 100,- p.p.
Voor jongeren t/m 18 jaar geldt een korting van 50%.

Reserveren:
T 046-4520721 of info@admosam.nl
Kaarten zijn (indien voorradig) ook te verkrijgen vanaf 45 minuten voor aanvang van het concert bij de ingang van de concertlocatie.

Meer informatie op www.admosam.nl