makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
SCHUNCK*
dinsdag 10 december 2013
MusiXperience #9 ‘New End, New End’

• Nederlandse première van de documentaire
  ‘My summer ’77 with Gordon Matta-Clark'
• Live muziek van Machinefabriek

• Presentatie van de fotoserie ‘Garzweiler II’

dinsdag 10 december 2013 20.00 uur

filmzaal SCHUNCK*

toegang € 6,00

In de expositie ‘NEW END, NEW END’ (t/m 5 januari 2013 in de museumruimte van SCHUNCK*) laat de Zweedse kunstenaar Andreas Emenius het publiek de vernietiging en wederopstanding van het industriële tijdperk en het effect daarvan op de mens zien. Voor Emenius stond de opkomst en teloorgang van de bosbouw in Zweden model. Maar een vergelijkbaar proces voltrok zich rondom de mijnbouw in Zuid-Limburg. In beide gevallen fasen van transities waarin zware industrie tot een abrupt einde kwam en de lokale bevolking met lege handen achter liet. 
Transities zijn ook de thematieken die ook aan de orde komen in Nederlandse première van de documentaire ‘My summer ’77 with Gordon Matta-Clark’ en in de fotoserie ‘Garzweiler II’. Tijdens de presentatie van de fotoserie verzorgt Macjinefabriek een live performance.

 
De jonge dichter Merlein Huntjens (Heerlen, 1991) opent deze editie van MusiXperience  met een voordracht,  geïnspireerd door het werk van Andreas Emenius. Moderator is Mat Verberkt (journalist).