makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Maastricht en Sittard-Geleen
Sittard-Geleen en Maastricht samen cultureel en actief: één site voor alle cultuurliefhebbers

De gemeenten Maastricht en Sittard-Geleen bieden in samenwerking met de cultuuragenda's UIT-Magazine en Week In Week Uit, elk een nieuw en gebruiksvriendelijk digitaal platform voor kunstliefhebbers- én beoefenaars. Sinds dinsdag 11 maart zijn de sites in beide gemeenten online.

Ontmoetingsplek en uitagenda

Naast een complete uitagenda bieden de sites een online platform voor cultuurmakers die professioneel of als amateur actief zijn. Op dit platform ontmoeten zij elkaar, wisselen zij kennis uit, promoten zij hun activiteiten en krijgen zij toegang tot voor hen relevante informatie en interessant nieuws. Ook de deelnemende gemeenten kunnen via de sites met het culturele veld communiceren door bijvoorbeeld informatie te delen over het aanvragen van subsidies.

Cultuurparticipatie

De website van Sittard-Geleen is een geheel nieuw initiatief van de gemeente; in Maastricht daarentegen is er sprake van een voortzetting van de samenwerking tussen gemeente en private partijen die in 2011 is gestart. Doel van de samenwerking en van de website is het stimuleren van cultuur-participatie, maar ook het ontsluiten van de regio voor de cultuurliefhebber. Mocht de bezoeker van de website van uitsittardgeleen.nl iets niet kunnen vinden, dan kan hij of zij het zoekgebied uitbreiden naar Maastricht via MaastrichtNet.nl.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje of plaats een bericht!

Of je nu op zoek bent naar het aanbod op het gebied van theater, film, lezingen, concerten, expositie en uitgaan óf naar cursussen, culturele vacatures, bandjes en nieuwsberichten uit de (amateur)kunst- en cultuursector: je vindt het via maastrichtnet.nl en uitsittardgeleen.nl.