makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
12 april 2014 | Michielskerk Sittard | 20.00u13 april 2014 | St.Michaël Thorn | 16.00u
Collegium AD MOSAM | Passieconcert | Christ lag in Todesbanden

De jonge Bach en Pachelbel klinken transparant en fijnzinnig in hun passiemuziek van lijden en verlossing.

Uitvoering:
Koor, solisten en orkest Collegium AD MOSAM o.l.v. Huub Ehlen

Solisten:
Elke Janssens, sopraan
Vincianne Soille, alt
Geoffrey Degives, tenor
Thilo Dahlmann, bariton
Jo Louppen, orgel
Shiho Ono, viool

Tickets:
Het passieconcert is te bezoeken voor € 22,- p.p.
Voor jongeren t/m 18 jaar geldt een korting van 50%.
Vrienden van AD MOSAM betalen slechts € 18,- p.p.

Reserveer uw tickets via info@admosam.nl of + 31 (0)46 4520721 of koop ze vanaf 45 minuten voor aanvang van het concert aan de ingang van de concertlocatie.
 

Het zijn niet alleen de grote Passies die het verhaal van lijden en verlossing vertellen. Er is nog zo veel indrukwekkende muziek in de lijdensbibliotheek waar Collegium AD MOSAM u graag deelgenoot van wil maken.

Christ lag in Todesbanden is een fijnzinnige en transparante prachtcantate van Pachelbel, die we kennen van zijn beroemde Canon in D. Bach moet dit werk zeker hebben gekend want zijn cantate BWV 4 die hij in 1708 voor Paaszondag schreef, lijkt voort te bouwen op Pachelbels verworvenheden. Bijzonder is zijn openingskoor en het dansende duet So feiern wir das hohe Fest. Organist Jo Louppen speelt op het thema Christ lag in Todesbanden Bach's onnavolgbare orgelfantasie. Een indrukwekkende Nicolaus Bruhns, ook al een voorbeeld voor Bach, vervolmaakt dit programma met aangrijpende motetten als Ich liege und schlafe en Hemmt eure Tränenflut.

Een half uur voor aanvang van beide concerten zal een (gratis) inleiding gegeven worden op dit aangrijpende passieprogramma door barokspecialist en lid van het artistieke team van AD MOSAM, Bernard Woltèche.

Na afloop van het passieconcert in Sittard op 12 april zal er aansluitend een gezellige nazit in Museum Het Domein, Kapittelstraat 2, (vlakbij de Michielskerk) plaatsvinden. Na een panelgesprek met enkele musici, onder leiding van Harry Zuidervaart, voorzitter van de Vrienden van AD MOSAM, kunt u onder het genot van hapjes en drankjes informeel met de uitvoerenden kennismaken. De kosten voor deze nazit met hapjes en drankjes bedragen slechts € 5,50 (reserveren gewenst via passieconcert@admosam.nl )

Meer informatie over deze concerten vindt u op www.admosam.nl