makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
SCHUNCK* Glaspaleis
Donderdag 15 mei 2014
18.00 uur
Nawoord en Presentatie
Hadassah Emmerich | CORPOREAL

Verdiepend nawoord en presentatie tentoonstellingscatalogusDonderdag 15 mei 2014 van 18.00 - 22.00 uur, Centrale hal, SCHUNCK*
Cultuurfilosoof Timotheus Vermeulen in gesprek met kunstenaar Hadassah Emmerich ter afsluiting van de tentoonstelling Hadassah Emmerich | CORPOREAL op donderdag 15 mei.

De expositie CORPOREAL van Hadassah Emmerich in het Glaspaleis loopt ten einde. Door de transformatie van de museumzaal tot een groot Gesamtkunstwerk, werd CORPOREAL een overweldigende beleving van het werk van Hadassah. Alvorens de muurschilderingen moeten wijken voor de expositie TUSSENBEELDEN (start 7 juni), gaan Timotheus Vermeulen en Hadassah Emmerich in gesprek over de tegenstellingen - ofwel ‘spanningen’ - in haar oeuvre. Emmerichs werk is herkenbaar en toch vreemd, gefragmenteerd maar gepresenteerd als eenheid, politiek en introspectief, kunstmatig en zich beroepend op authenticiteit. Vermeulen heeft de laatste jaren veel geschreven over de veranderende notie van spanning in de cultuur. Samen zullen ze Emmerichs werk in de context van de hedendaagse kunst, filosofie en politiek plaatsen en de vraag stellen: hoe kan iets het ene zijn en tevens het tegenovergestelde?

Timotheus Vermeulen is universitair docent cultuurtheorie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar hij tevens leiding geeft aan het Centre for New Aesthetics. Hij is mede-oprichter en redacteur van het toonaangevende academische webzine over kunst en cultuur Notes on Metamodernism. Timotheus schrijft ook artikelen over filosofie, kunst, en film.
 
Ook wordt de tentoonstellingscatalogus Hadassah Emmerich | CORPOREAL officieel gepresenteerd. De publicatie biedt een visueel overzicht van Emmerichs werk van de afgelopen tien jaar en bevat tekstbijdragen van Christoph Tannert (directeur Künstlerhaus Bethanien, Berlijn) en Kimberly Bradley (kunstcritica). De catalogus is te koop in de museumwinkel van SCHUNCK*. 
 
18.00: inloop en gratis bezichtiging tentoonstelling

20.00: gesprek tussen Timotheus Vermeulen en Hadassah Emmerich
21.00: nazit met borrel
 
Dit programma is gratis toegankelijk, aanmelden is niet nodig.