makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
FILMZAAL SCHUNCK*
20 mei / 20.00 uur
TANGO BRUTAL
CARLOS GARDEL LEZING

Lezing en performance door Juan Carlos Tajes

Een sfeervolle en inspirerende avond over de godfather van de tango Carlos Gardel; Juan Carlos Tajes zal spreken over het mysterie Gardel én er zal een kleine publicatie gepresenteerd worden over het fenomeen Carlos Gardel; samengesteld door Rob Bindels. Tevens zal Juan Carlos liederen van Carlos Gardel ten gehore brengen en zal hierbij begeleid worden door Kay Sleking op gitaar.

Uit ‘Overpeinzingen over de tango’, Juan Carlos Tajes: "De tango is de bespiegeling op een nooit uitgekomen wens, een onvervulde belofte, heimwee naar wat nooit gebeurd is. Tango maakt ons deelgenoten van dezelfde melancholie. Wij weten allemaal hoe diep de pijn van onze nostalgie kan gaan." Hij is acteur, tangozanger, en dichter; bovendien mede-oprichter van Asociación Carlos Gardel de Amsterdam. Deze kring herdenkt tweejaarlijks de legende Gardel; die ons Festival Tango Brutal ook als ‘patroonheilige’ eert. Tajes geeft tal van lezingen over poëzie, kunst, theater en de geschiedenis van de tango. Bovenal, zingt hij de tango als geen ander. Juan Carlos - woont sinds 1971 in NL, komt uit Uruguay - trad op met El Choclo en stond aan de wieg van Tango Cuatro. Hij was gastzanger bij Sexteto Canyengue en bij tango-orkest OTRA, solist in muziektheaterproducties als The Art of Tango, en met bandoneonist Roberto Alvarez in Tango Tango. Zong met bandoneonist Alfredo Marcucci in diens orkesten Veritango en Tango al Sur, en tourde tot in Japan als zanger van het Malando Tango Orkest.

Kay Sleking speelt sinds begin jaren ‘90 in diverse tangoformaties, en trad met verschillende musici op in concertzalen in binnen- en buitenland, waaronder het Concertgebouw en De kleine komedie (Amsterdam), De Doelen (Rotterdam), Ullapool Guitar Festival (Schotland), het Healdsburg Guitar Festival (San Francisco), Festival de Fénétrange (Frankrijk). Kay Sleking is tevens docent aan de vakgroep Argentijnse Tango van het Rotterdams Conservatorium. Naast hoofdvak docent geeft hij leiding aan het gitaarensemble Guitarras Portenas. Met dit ensemble en het orquesta tipica OTRA speelde hij op het prestigieuze tangofestival in Buenos Aires.
 
 
ENTREE: 6,-
www.SCHUNCK.nl / +31 (0) 45 5 77 22 00
SCHUNCK*, Bongerd 18  Heerlen