makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
SCHUNCK* dinsdag 24 juni
20:00 – 21:30
Ruby Tuesday Lezing:
John Körmeling

John Körmeling, de beeldhouwer en architect van de neon kroonluchter in de hal van SCHUNCK*, vertelt…

Dinsdag 24 juni ontvangen we John Körmeling. Deze beeldhouwer en architect realiseerde vele opdrachten in de openbare ruimte en nam deel aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Voor SCHUNCK* maakte hij de neon kroonluchter in de hal: een ware eyecatcher die de verschillende disciplines van SCHUNCK* verbeeldt!

De lezing start om 20.00 uur en na afloop is er voldoende gelegenheid om het opgewaaide stof te laten neerdwarrelen en erover na te praten. In een informele setting, mèt een artistiek hapje en muzikaal vinyl.
 
Körmeling (Amsterdam, 1951) studeerde architectuur aan de Technische Hogeschool Eindhoven. Maar hij is meer dan een architect, zoals ook architectuur in zijn onconventionele visie niet slechts bouwkunst behelst maar ook stedenbouwkunde, design en beeldende kunst.
 
Körmelings leitmotiv is ‘ruimte’ en de verschillende manieren waarop men hiermee kan omgaan. Zo gaat een groot deel van zijn oeuvre over het vinden van creatieve en artistiek verantwoorde oplossingen voor het tekort aan parkeerplaatsen en files. In 1999 maakte hij bijvoorbeeld een reuzenrad voor auto’s in Utrecht, de ‘Drive-in wheel’.
 
Körmelings projecten zijn vaak geïdealiseerd en geven blijk van een fijn gevoel voor humor. Vorm en inhoud zijn hierbij op zodanige manier met elkaar in overeenstemming dat beide in één oogopslag duidelijk zijn.