makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
SCHUNCK*,
1 Juli 2014, 20.00 uur
10 boeken, 1 proloog en 2 intermezzi

SCHUNCK* viert dit jaar honderd jaar BIEB in Heerlen. Op het jubileumprogramma een avond waarin grafisch ontwerper en uitgever Piet Gerards een beeld van zijn carrière schetst.

Hij doet dat in de vorm van een 25 stoelen-avond*. Tien boeken die hem inspireerden tot eigen uitgaven en activiteiten zullen de revue passeren. Ben van Melick, auteur van Werktitel: Piet Gerards grafisch ontwerper (Uitgeverij 010, Rotterdam 2003), leidt de avond.

* In 2010 en 2011 organiseerde Piet Gerards in zijn Amsterdamse studio een zestiental avonden. De door hem en collega Hans Bockting uitgenodigde gasten presenteerden tien boeken die een bijzondere betekenis voor hem of haar hadden. Omdat er slechts 25 zitplaatsen beschikbaar waren heette de serie avonden ‘25 stoelen’. Sprekers waren o.a. uitgever Henk Hoeks, architect Herman Hertzberger, literair-historicus Marita Mathijsen en musicus Bart Schneemann.

 
di 1 juli 2014
SCHUNCK* Glaspaleis / Filmzaal (+5)
20:00 - 23:00 uur
Entree: € 6,00-
 
Reserveren via www.schunck.nl
Na afloop is er voldoende gelegenheid om het opgewaaide stof te laten neerdwarrelen en na te praten in een informele setting.