makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Discovery Center Continium
20 en 21 september 2014
Mini Maker Faire Kerkrade 2014

Uniek evenement rondom technologie en creativiteit
Voor de tweede keer organiseert Discovery Center Continium in Kerkrade een ‘Maker Faire’. Dit internationale fenomeen vindt ditmaal op 20 en 21 september plaats in Werkplaats K, Elbereveldstraat 105 te Kerkrade. Gedurende deze twee dagen kan er worden bewonderd, maar vooral ook worden meegedaan aan workshops. Op het programma staan onder andere 3D-printen, knutselen en programmeren. Er zijn lezingen en proefjes. Hobbyist en professional van 4 tot 104 zijn van 10.00 tot 18.00 uur van harte welkom. De toegang is gratis.

Knikkerbaankoning
Meer dan 50 knutselaars en kunstenaars laten hun bijzondere hacks, technische snufjes, zelfgemaakte spulletjes en 3D-geprinte voorwerpen zien.  Zo laat Knikkerbaankoning Jelle, bekend van tv, een 8 meter lange knikkerbaan zien. De technologieclub Dorkbot uit Aken komt met enkele leden en neemt onder andere een zelfgebouwde spelcomputer mee. Er zijn daarnaast enkele kunstenaars uit werkplaats K die deelnemen en natuurlijk laat het Continium zelf het nodige zien. 

Wat is een Mini Maker Faire

(Mini) Maker Faires vind je van Sydney tot New York en zelfs in het Witte Huis van Obama. Sinds vorig jaar organiseert het Continium de Maker Faire dus ook in Kerkrade. Het is een familievriendelijk festival waar technologie, ambacht en creativiteit samenkomen. 
 
Voor meer informatie ga naar