makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
SCHUNCK* Glaspaleis
zaterdag 20 september om 15.30 uur
HET FEEST DER VERBEELDING

In het kader van de Kinderboekenweek presenteert SCHUNCK* de tentoonstelling HET FEEST DER VERBEELDING; van de Gebroeders Leeuwenhart tot Pippi Langkous.

Op zaterdag 20 september om 15.30 uur woont Marit Törnqvist de feestelijke opening van de tentoonstelling bij.
Om 19.30 uur geeft zij vervolgens een lezing voor volwassenen over illustreren en haar bijzondere samenwerking met Astrid Lindgren inschrijven via deze link.

De tentoonstelling HET FEEST DER VERBEELDING neemt je mee naar grote helden uit een aantal beroemde boeken van Astrid Lindgren: Ronja de roversdochter, Karlsson van het dak, Emil van de Hazelhoeve, Niels Ukkepuk, Madieke van het rode huis, De gebroeders Leeuwenhart én Pippi Langkous.

Je ziet de schetsen, ideeën, illustraties en aantekeningen die illustrator Marit Törnqvist van deze helden maakte. In het bijzonder voor het kinderboekenmuseum Junibacken in Stockholm, waarin zij de verhalen van Astrid Lindgren in 3D tot leven wekte. Ook zijn originele illustraties te zien van de prentenboeken De rode Vogel en In Schemerland; deze twee boeken hebben Astrid en Marit samen gemaakt.
 
Met betoverende en soms dromerige voorstellingen brengt Marit Törnqvist spannende kinderverhalen treffend tot leven en spreken de Zweedse kinderhelden extra tot de verbeelding.
 
20/09/2014 t/m 11/01/2015
SCHUNCK* Glaspaleis / Expositie ruimte (+1)
Entree: gratis
Categorie: beeldende kunst, kids, literatuur
Dagelijks te bezoeken van 11.00-17.00 uur.