makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Heerlen, woensdag 17 december 2014
JAAR VAN DE MIJNEN START MET SPECTACULAIRE VUURWERKVOORSTELLING

Met twee speciale voorstellingen gaat op woensdag 17 december het Jaar van de Mijnen van start. Het themajaar M2015 is voor iedereen die een band heeft met de mijnstreek. De officiële start vindt plaats op het Heerlense schouwburgplein, waar eurocommissaris en Heerlenaar Frans Timmermans het jaar opent.

Het officiële openingsmoment vindt plaats op het Burg. van Grunsvenplein met een gratis toegankelijk openluchtspektakel van het Franse gezelschap  Les Commandos Percu.

De openingsdag begint én eindigt met De Toespraak, een reconstructie van de aankondiging van de sluiting van de Limburgse mijnen en een blik in de toekomst. Op 17 december klinken de woorden van Den Uyl opnieuw, dit keer op hedendaagse wijze vertolkt door Toneelgroep Maastricht. In dezelfde voorstelling blikt Frans Timmermans vooruit naar 2065, honderd jaar na Den Uyl.

M2015 is een initiatief van gemeente Heerlen en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg samen met  14 gemeenten en tal van maatschappelijke partners.
 
Programma
 
16:00 uur Voorstelling de Toespraak, Parkstad Limburg Theater Heerlen

19:00 uur Officiële opening met eurocommissaris  Frans Timmermans , gouverneur Theo Bovens en burgemeester Paul Depla

19.10 uur Le Concert de Feu, Burgemeester van Grunsvenplein Heerlen. Toegang gratis.

20:00 uur Voorstelling de Toespraak, Parkstad Limburg Theater Heerlen
 
 
2015 is het Jaar van de Mijnen. De voormalige mijnstreek van Nederland organiseert een themajaar over haar herkomst, met voor inwoners en bezoekers een breed programma aan activiteiten en lange-termijnprogramma’s.
 
 
Volg ons via: Facebook; Twitter ; Site