makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Parkstad Limburg Theaters, locatie Heerlen
Dansworkshop door Hubbard Street 2 in kader van schrit_tmacher Festival

Wil je les krijgen van een van de meest gerenommeerde dansgezelschappen ter wereld? Meld je dan aan voor de workshop van Hubbard Street 2 (USA) op maandag 2 maart a.s. van 19.00-20.30 uur in Heerlen. Het Huis voor de Kunsten Limburg en Parkstad Limburg Theaters organiseren deze workshop moderne dans in het kader van het schrit_tmachter Festival dat nog t/m 29 maart plaatsvindt in Heerlen en Aken. 

De workshop is gebaseerd op repertoire uit de voorstelling van Hubbard Street 2 die op 3 maart om 20.00 uur te zien is in Theater Heerlen. Workshopdeelnemers kunnen hier met korting naartoe.

De workshop is voor zowel beginnende als gevorderde amateurdansers en dansdocenten; enige danservaring is vereist. De workshop vindt plaats in de Limburgzaal van Theater Heerlen. Deelname kost 15 euro per persoon. Reserveren kan via www.parkstadlimburgtheaters.nl/voorstellingen/detail/1888/workshop-hubbard-street-2/2864/2864.

Over Hubbard Street 2
In 1977 richt choreograaf en danser Lou Conte op de hoek van La Salle en Hubbard Street in hartje Chicago zijn eigen gezelschap op. Ondertussen geldt Hubbard Street Dance Chicago als een van de meest gerenommeerde en vernieuwende moderne dansgezelschappen ter wereld. Als investering in de toekomst richt Conte in 1997 samen met Julie Nakagawa Hubbart Street 2 op: een kweekvijver voor talentvolle dansers en choreografen.