makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
TAPIJNKAZERNE, GEBOUW M
za 14, zo 15 & ma 16 maart, 20:30 uur
Suze Milius / House Crying Yellow Tears
Première: EXHIBIT

EXHIBIT is het nieuwste project van ‘House Crying Yellow Tears’, het Brusselse kunstenhuis dat in 2012 werd opgericht door Stefan Jakiela en Suze Milius. Hierin laat de wereld van de hedendaagse beeldende kunsten met die van het mensen-kijken samenkomen. In een speciaal daarvoor gebouwd museum, met nieuw werk van jonge kunstenaars, worden de regels van de white space met die van de black-box verenigd.

Vijf performers wagen zich aan de ongeschreven wetten van de museale ruimte. De toerist, de kenner, de zaalwacht en de kunstliefhebber vinden hun plek. Het museum, dat ook overdag bezocht kan worden vormt ’s avonds de arena waarbinnen de voorstelling zich ontplooit. In deze ‘wereld binnen een wereld’ ontstaan nieuwe mogelijkheden om naar beeldende kunst te kijken. LANGUAGE NO PROBLEM PERFORMANCE.

LET OP: kleed je warm aan, deze prachtige locatie is soms onverwacht koud. 
 
 
EXTRA: How to Visit an Exhibit
Een bijzondere ontmoeting waarin Suze Milius en Johan Idema, schrijver van het boek ‘How to visit an art museum’ en initiator van ‘De Grote Kunstshow’, in gesprek gaan met en Stijn Huijts (Directeur Bonnefanten Museum Maastricht).
zo 15 maart, 16:00 uur
 
 
Kaartverkoop & informatie 
Theater aan het Vrijthof
+31 (0) 43 350 55 55
www.tahv.nl/duringtefaf