makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Theater aan het Vrijthof / AINSI Maastricht
11 en 12 april
Muziektheater PATINA

De muziektheatervoorstelling Patina, die op 11 april in première wordt gebracht, gaat over de kracht van het ouder worden. Patina, de geërodeerde beschermlaag op een voorwerp, is een prachtig symbool voor dit ouder worden. Deze laag maakt zo’n voorwerp én doorleefd én waardevol. 

De verrassende combinatie van het beeldend figurentheater van Ananda Puijk met nieuwe kleurrijke muziek van Hans Leenders biedt deze makers de uitdaging om twee werelden met elkaar te verbinden, die elkaar nauwelijks kennen. Op het podium bewegen de hoofdfiguur en zes vrouwelijke vocalisten. Daaromheen drapeert een slagwerker met zijn rijke instrumentarium een suggestief muzikaal decor. De figuren zijn ontworpen door Charlotte Puijk-Joolen. Het geheel staat onder regie van Sybrand van der Werf.

Complementair aan de voorstelling voert Ensemble The Party met Bart Rodyns harmonium en Lode Leire contrabas in het eerste gedeelte van het programma muziek uit van een drietal componisten uit de Euregio: Leo Blech (Aachen), Cesar Franck (Liège) en Andrée Bonhomme (Maastricht). De gekozen muziek komt uit de culturele smeltkroes die de Euregio Maastricht- Aken-Luik door de eeuwen heen steeds geweest is en nog steeds is.
 
De reeks van zes voorstellingen is een samenwerkingsproject van Ananda Puijk Company, Studium Chorale en Stichting Maastrichtse Componisten.
 
Voorstellingen
zaterdag 11 april 20:30 uur Maastricht AINSI wereldpremière 

zondag 12 april 15:00 uur Maastricht AINSI
 
Teaser
Gratis teaser op vrijdag 3 april bij Alex51: wij geven u een kijkje achter de schermen van Patina door beelden van het maakproces te tonen. Neuroloog Peter van Domburg maakt de verbinding tussen muziek en gezond ouder worden en wij gaan in gesprek met componist Hans Leenders. Dit programma vindt plaats in het Ondernemershuis ALEX51,  Alexander Battalaan 51 te Maastricht en duurt van 17.30 tot 18.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur). Aanmelden is niet nodig.
 
Meer info
Voor uitgebreide informatie en een korte beeldimpressie verwijzen we u naar de verschillende websites en facebookpagina’s van de samenwerkingspartners. Daar staan ook de reserveringsmogelijkheden voor alle  voorstellingen aangegeven.