makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Zondag 31 mei, 13:00 – 17:00 uur
UITNODIGING KICK OFF
KOM GRAVEN NAAR EEN NIEUW LOTBROEK

Met Superflex en M2015 @Prins Mauritslaan bij het oude zwembad van Nieuwe Lotbroek

In KOM GRAVEN NAAR EEN NIEUW LOTBROEK brengen SCHUNCK* en M2015 het gesprek op gang voor een gemeenschappelijke, duurzame toekomst van de Heerlense wijk Nieuw Lotbroek.  Dit doen we actief, middels archeologische opgravingen voor, en door de bewoners van de wijk. De motor achter dit project  is de Deense kunstenaarsgroep Superflex.
 
Vanwege een late ‘GO’ voor dit project waren we genoodzaakt onze plannen nog geheim te houden. Echter, nu mogen we het van de daken schreeuwen! We willen je dan ook erg graag op de hoogte brengen én betrekken bij onze plannen:  tot en met 28 juni is er volop actie in de wijk. Kijk hier voor het complete programma!

Oproep: 

Wij stellen het zeer op prijs om jouw ideeën over de toekomst van het gebied te horen. Daarom nodigen we je graag uit om zelf met spade en troffel in de aarde, en in het geheugen, te graven naar een Nieuw Lotbroek. 
Heb je tussen 31 mei en 26 juni nog een gaatje in je agenda? Én wil jij ons je stem laten horen? Wij ontvangen je graag! Meld je hier aan! 

 

GRAVEN NAAR EEN NIEUW LOTBROEK
Complexe vraagstukken verdienen duurzame antwoorden; zeer zeker als het gaat om de toekomst van een voormalige mijnwerkerskolonie in Heerlen Noord. SCHUNCK* initieert daarom in de Heerlense volkswijk Nieuw Lotbroek een traject met het Deense kunstenaarscollectief SUPERFLEX als motor. Door archeologische opgravingen brengen we met de bewoners, betrokkenen en stakeholders van de wijk het gesprek op gang voor een gemeenschappelijke, duurzame toekomst voor het gebied. Het vraagstuk van de identiteit van de volkswijk – wat zij was, tegenwoordig is en in toekomst zou moeten zijn – wordt multidisciplinair in kaart gebracht en vertaalt naar een nieuwe publieke ontmoetingsplaats alsmede een plan van aanpak voor de wijk tot 2020. De nieuwe plek functioneert als het kloppend hart voor zowel de wijk alsook de gebiedsontwikkeling.
 
SCHUNCK* staat als instelling voor presentatie en educatie/participatie met 85.000 bezoekers per jaar midden in de maatschappij. Wij voelen ons als cultuurinstelling verantwoordelijk om dergelijke thema’s in ons programma aan te kaarten en onze rol in te zetten als dynamisch vliegwiel dat sociale, economische, politieke en culturele mechanismen en vraagstukken aan elkaar koppelt.