makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
SCHUNCK* Glaspaleis
24 juni, aanvang 20:00 uur
SPOKEN BEAT NIGHT

Spoken Beat Night speelt met taal én maakt het muzikaal
Spoken word artiest Jeannine Valeriano en haar team maken samen met bijzondere gasten cross-over concerten waarin jazz, spoken word, wereldmuziek, voordracht, live animatie en funky beats mengen. In deze editie sluiten schrijver Abdelkader Benali, muzikaal avonturier Oene van Geel en dichteres Amber Helena Reisig aan. Recepten zijn de rode draad in deze uitgave. Geïnspireerd door het kookboek van Abdelkader Benali en zijn vrouw Saïda, ‘Casa Benali’. Koken, garen, sudderen, stoven, en bezingen! Het water loopt je in de mond!

Entrée: €10,- 
Aanmelden!

Oene van Geel
Oene van Geel is een muzikale avonturier, een improvisatiespecialist op altviool en gebruikt hierbij onalledaagse technieken. Hij put inspiratie uit alles dat hem muzikaal omringt en incorporeert muzikale elementen uit verschillende werelden. Van Geel speelt in diverse ensembles waaronder het Zapp String Quarter, The Nordanians, 0000 en Estafest, maar ook wereldwijd speelde hij met diverse musici. In 2013 won hij de Boy Edgar Prijs, de prijs in Nederland op het terrein van de Jazz en geïmproviseerde muziek.


Abdelkader Benali

Abdelkader Benali is een universele en begenadigd schrijver. Hij debuteerde met Bruiloft aan zee (1996) en ontving vele prijzen waaronder de Libris Literatuurprijs voor De langverwachte (2002). Hij schreef proza, toneelstukken, poëzie en was verslaggever. Benali presenteerde voor tv o.a. Benali Boekt waarin hij bekende Nederlandse schrijvers interviewde. Zijn meest recente boek Casa Benali schreef hij samen met zijn vrouw Saïda. Casa Benali is een ontdekkingsreis door de Marokkaanse keuken; koken, garen, sudderen, stoven, en bezingen!
Van Geel en Benali nemen je mee, naar steeds weer een andere wereld.

 
Nieuw taaltalent: Amber- Helena Reisig
De in Heerlen geboren Amber-Helena Reisig schrijft poëzie en proza. De taal zingt als Amber-Helena schrijft. Haar werk is rijk, teer en ademt melancholie. In 2013 en 2014 was ze stadsdichter van Heerlen. Ze stond op diverse podia in Nederland en Vlaanderen van Manuscripta tot De Parade. Haar werk verscheen online bij ondermeer Zwart Goud en Meander Magazine.
Amber-Helena staat onder contract bij Uitgeverij Prometheus, voor zowel een roman als een poëzie bundel. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman, Het Sterfhuis, die hopelijk dit jaar verschijnt. Daarnaast is haar eerste poëziebundel, Huidherrinering, in voorbereiding.
 
Spoken Beatnight in de social media
Volg Spoken Beat Night op
Twitter via @SpokenBeatNight
of op Facebook