makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
SCHUNCK* 20 en 21 juni 2015
Graven en kijken naar het verleden voor een nieuwe toekomst

De Dag(en) van de Architectuur -20 en 21 juni- staan dit jaar in Parkstad Limburg  in het teken van de bloeiperiode van de moderne architectuur in de voormalige Oostelijke Mijnstreek en de betekenis daarvan voor de toekomst. De bijzondere voorbeelden van architectuur in deze regio zijn van landelijke betekenis.

De landelijke Dag van de Architectuur heeft dit jaar als thema: Nieuw Nederland. Voor Heerlen en Parkstad Limburg heeft dit thema een bijzondere betekenis. De regio staat aan de vooravond van een grote transformatie. Immers, met de komst van een IBA (Internationale Bau Ausstellung) in Parkstad werkt de regio aan een agenda naar 2020 en verder: Nieuw Parkstad.

De Dag van de Architectuur biedt een programma voor iedereen die het verleden en de toekomst van Parkstad op een bijzondere manier wil ervaren:

 
20 JUNI gesprek met architecten van NEZU AYMO
Op 20 juni organiseert SCHUNCK* een gesprek met architecten van NEZU AYMO. Zij starten met het kunstenaarscollectief SUPERFLEX uit Denemarken het project 'Heerlen Holes: Graven naar Nieuw Lotbroek' in een voormalige mijnwerkerskolonie in Hoensbroek. Tijdens de bijeenkomst kan iedereen meedoen aan opgravingen in de wijk en geven de architecten uitleg over het project.
 
21 JUNI Parkstad Mijn-route
Op 21 juni organiseert SCHUNCK* i.s.m. De Vrienden van SCHUNCK*/Architectuur, Continium Kerkrade en VVV Zuid-Limburg een speciale dubbele bus routes door Kerkrade en Heerlen langs bouwwerken en locaties uit de tijd van de mijnen.
Tijdens de bus tour geven leden van de Vrienden van SCHUNCK*/Architectuur uitleg over de bijzondere eigenschappen en de kwaliteiten van de verschillende locaties. De locaties vormen nog steeds een belangrijk onderdeel van het DNA van de regio. De bijzondere architectuur, maar ook de ligging in het landschap zijn kenmerkend, en belangrijk als uitgangspunt voor toekomstige plannen voor Parkstad.