makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Bordenhal, Maastricht
do 12 t/m zo 29 november
Iets van troost - Toneelgroep Maastricht

Mieneke en Bakker en Hans van Leipsig spelen samen het grappige en ontroerende verhaal van clown Barry, een fantast in een fantasieloze wereld. Iets van troost is een tragikomedie van huisschrijver Jibbe Willems, geregisseerd door artistiek leider Michel Sluysmans. 

Een werkloze clown krijgt een brief van het UWV. Zijn uitkering dreigt te worden gestopt en het wordt tijd dat hij re-integreert. Maar dat zint deze clown allerminst. Hij is immers essentieel en onontbeerlijk voor de samenleving. Hij laat de mensen lachen als ze verdrietig zijn, hij troost ze als ze ten einde raad zijn. Maar wie troost hem als hij zijn uitkering dreigt te verliezen?

Michel Sluysmans: "De clown in Iets van troost probeert hartstochtelijk het goede te doen, maar alles gaat verkeerd. Zijn probleem is vooral dat hij zichzelf anders ziet dan anderen hem zien. Uiteindelijk gaat de voorstelling over hoe we omgaan met de ogenschijnlijk nuttelozen van onze wereld. Onze clown is een tragikomisch voorbeeld van iemand die valt en worstelt, maar telkens opstaat tot hij niet meer kan.” 

Jibbe Willems (tekst) en Michel Sluysmans (regie) werkten eerder dit jaar samen in Waar het vlakke land gaat plooien. De tekst werd genomineerd voor de Taalunie Toneelprijs 2015. Voor Hans van Leipsig en Mieneke Bakker is het de eerste keer dat ze spelen in een regie van artistiek leider Michel Sluysmans.
 
Kaartverkoop en informatie www.toneelgroepmaastricht.nl of 043 3503050