makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Parkstad Limburg Theaters
21 november 2015
jazzOUT!

Hét jazzfestival van het zuiden staat op zaterdag 21 november in Theater Heerlen! 
Zaterdag 21 november sluit Parkstad Limburg Theaters de jazzmaand ‘Heerlen Jazzt’ voor het derde jaar op rij af met het leukste indoor jazzfestival van het zuiden, jazzOUT! De line-up belooft een spectaculair en swingend festival. Met headliners als Al Di Meola (USA) en Erik Truffaz (FR) en uit eigen land New Cool Collective, The Cool Quest en Sabrina Starke brengt jazzOUT! 2015 de wereldtop van de hedendaagse jazz én ook nieuw talent naar Heerlen.


Al Di Meola (USA)
De Amerikaanse jazzgitarist Al Di Meola geldt als één van de meest invloedrijke (jazz)gitaristen ter wereld. Hij speelde in Chick Corea's band Return to Forever en werkte met de groten der aarde, zoals Herbie Hancock, Paul Simon en Frank Zappa. Momenteel toert hij de wereld rond met werk van Lennon & McCartney, Piazolla’s tangomuziek en eigen nummers van zijn nieuwste album ‘Elysium’.

Erik Truffaz Quartet (FR)
De Franse trompettist Erik Truffaz wordt gezien als één van de bekendste Europese trompettisten ooit. Zijn stijl wordt vergeleken met die van Miles Davis. Eind jaren 90 bereikt Truffaz een ware cultstatus met zijn eclectische en organische mix van jazz, hiphop en drum 'n bass. Begin 2016 komt zijn nieuwste album uit; jazzOUT! krijgt een voorproefje.
 
New Cool Collective (NL)
De carrière van het veelbekroonde New Cool Collective begon in 1993, met vernieuwing in de instrumentale muziekscene. Ook een variant op jazz-­dance. De indrukwekkende discografie van de groep bevat inmiddels een rijkdom aan verschillende sounds en samenwerkingen. New Cool drukt zijn stempel als een oneindig swingende, virtuoze en dynamische muziekmachine.

 
Naast deze top headliners zijn TaxiWars ft. Tom Barman & Robin Verheyen, Edison Jazzism Publieksprijs winnaar Sabrina Starke, Grammy genomineerde Glen David Andrews & The Sazerac Swingers, Nederlands nieuwste jazztalent The Cool Quest en vele anderen artiesten te gast bij deze derde editie van het jazzfestival jazzOUT!
 
Kaarten zijn verkrijgbaar voor €35,00 en zijn te bestellen via www.jazzout.nl of telefonisch 045-571 66 07.
 
 
L1 radio is present tussen 16.00 en 18.00 uur LIVE vanuit het Theater ; publiek (gratis) welkom !
Uitzending met LIVE o.a. Lee David Andrews, Phil Bee en Braskiri.
Presentatie John Hendrix, Tim op het Broek en Paul Versteegen