makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
SCHUNCK* Glaspaleis
27 november 2015, aanvang 20:00 uur
SPOKEN BEAT NIGHT

Entrée: € 7,50  
Aanmelden!

Spoken Beat Night speelt met taal én maakt het muzikaal
Spoken word artiest Jeannine Valeriano maakt samen met bijzondere gasten cross-over concerten waarin jazz, spoken word, wereldmuziek, voordracht, live animatie en funky beats mengen. In deze editie sluiten schrijver Abdelkader Benali, Boy Edgar prijswinnaar Tony Overwater en dichteres Amber Helena Reisig aan. De gasten van Spoken Beat Night zijn meeslepende woordvoerders in hun vakgebied. Ze laten hun stem horen, kiezen positie en zijn eigenzinnig. De schrijvers delen het podium met topmusici uit de kosmopolitische wereld van de geïmproviseerde muziek die de woorden in de wereld van de toonkunst trekken. Twee dwarse tekenaars reageren live op de gasten en laten het publiek met andere ogen kijken. Spoken Beat Night geeft elke editie podium aan nieuw taaltalent.

Tony Overwater
Boy Edgar prijswinnaar Tony Overwater is een bassist die door zijn geluid en unieke manier van spelen een belangrijke speler in de wereld van de Europese Jazz is.Tony speelt een breed scala aan muzikale stijlen, en is vooral bekend voor zijn baanbrekende werk met Arabische muziek met Rima Khcheich. Zijn trio Jungle Boldie is een langdurige samenwerking met rietblazer Maarten Ornstein en drummer Wim Kegel. Als sideman is Tony  lid van het Kepera trio, Hermine Deurloo kwartet en Levantasy. Naast het componeren voor de bands, schrijft Tony voor moderne dans, documentaires, films en muziek voor kinderen.

Abdelkader Benali
Abdelkader Benali is een universele en begenadigd schrijver. Hij debuteerde met Bruiloft aan zee (1996) en ontving vele prijzen waaronder de Libris Literatuurprijs voor De langverwachte (2002). Hij schreef proza, toneelstukken, poëzie en was verslaggever. Benali presenteerde voor tv o.a. Benali Boekt waarin hij bekende Nederlandse schrijvers interviewde. Zijn meest recente boek Casa Benali schreef hij samen met zijn vrouw Saïda. Casa Benali is een ontdekkingsreis door de Marokkaanse keuken; koken, garen, sudderen, stoven, en bezingen! Van Geel en Benali nemen je mee, naar steeds weer een andere wereld.
 
Nieuw taaltalent: Amber- Helena Reisig
De in Heerlen geboren Amber-Helena Reisig schrijft poëzie en proza. De taal zingt als Amber-Helena schrijft. Haar werk is rijk, teer en ademt melancholie. In 2013 en 2014 was ze stadsdichter van Heerlen. Ze stond op diverse podia in Nederland en Vlaanderen van Manuscripta tot De Parade. Haar werk verscheen online bij ondermeer Zwart Goud en Meander Magazine. Amber-Helena staat onder contract bij Uitgeverij Prometheus, voor zowel een roman als een poëzie bundel. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman 'Het Sterfhuis' die hopelijk dit jaar verschijnt. Daarnaast is haar eerste poëziebundel 'Huidherrinering' in voorbereiding.