makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Jan Van Eyck Academie Maastricht
vrijdag 4 december om 16:00 uur
Presentatie nieuwe dichtbundel Frans Budé

Openingswoord: Lex ter Braak, directeur JVE
Inleiding: Erik Lindner, auteur
Aansluitend: voordracht door de dichter
Muzikale bijdrage: Rianne Wilbers, sopraan

In zijn dichtbundel Achter het verdwijnpunt (Meulenhoff Amsterdam, 128 pag.) introduceert Frans Budé op zijn kenmerkende lyrische wijze een nieuwe fascinatie in zijn oeuvre: vermissingen en verdwijningen. 
Nadrukkelijker dan ooit houdt de dichter zich bezig met de eindigheid. Daarnaast staat hij in de reeksen ‘Reis door Rusland’ en ‘Aan land, aan zee’ vol verbazing stil bij de verscheidenheid in het grensgebied tussen stad en land en verdiept hij zich – niet voor het eerst maar altijd op een andere manier – in het werk van bekende beeldende kunstenaars.
Een bundel die verlies en dood onderzoekt maar borrelt van vitaliteit en zeggingskracht.

Aansluitend aan de presentatie vindt om 17:00 uur de door JVE-deelnemer Niek Hendrix opgezette tentoonstelling ‘Stupid As a Painter’ plaats met een drietal poëtische bijdragen van Frans Budé.

Achter het verdwijnpunt wordt een dag eerder, op donderdag 3 december om 20:00 uur, gepresenteerd bij Stichting Perdu aan de Kloveniersburgwal 86 te Amsterdam (15 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal).
 
Inleiding: Erik Lindner, auteur.
Muzikale bijdrage: Samuel Vriezen, piano.
Voordrachten: Frans Budé en zijn collega’s H.C. ten Berge, Anneke Brassinga, Daan Doesborgh, Elma van Haren en Rozalie Hirs. 
 
Toegang gratis.