makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Bordenhal Maastricht
21 januari - 4 februari 2016
Toneelgroep Maastricht - Verleden tijd

Wat is waarheid, en… is het belangrijk deze te achterhalen?

Binnen TgM Lab biedt Toneelgroep Maastricht net afgestudeerde theatertalenten een prominente plek in het gezelschap en de mogelijkheid een eigen voorstelling te maken. Actrice Sanne Samina Hanssen heeft huisschrijver Jibbe Willems gevraagd een nieuwe vertaling te maken van Old Times. Volgens de internationale pers één van de meest poëtische en spannende toneelstukken van Nobelprijswinnaar Harold Pinter.

Verleden tijd, een voorstelling met 100 stiltes. Een man, Een vrouw. Een jeugdvriendin komt op bezoek. Wat begint als een avond waarop herinneringen worden opgehaald, wordt al snel een avond vol sluimerende spanning. De drie raken verwikkeld in een strijd om macht en waarheid. Wat is waarheid, en… is het belangrijk deze te achterhalen?

Sanne studeerde in 2015 af aan de Toneelacademie Maastricht en speelde eerder bij Toneelgroep Maastricht in de succesvolle voorstelling Othello.  Jibbe Willems schreef eerder voor Toneelgroep Maastricht Waar het vlakke land gaat plooien en Iets van Troost en vertaalde Othello. 
 
spel Sanne Samina Hanssen, Ward Kerremans, Daphne Wellens tekst Harold Pinter vertaling Jibbe Willems coaching Koen De Sutter
 
Theater de Bordenhal
Plein 1992 nr 15 Maastricht
do 21 & vr 22 januari try-outs
za 23 januari première
wo 27 t/m zo 31 januari
di 2 t/m do 4 februari
aanvang 20.00 uur, op zondag 16.00 uur
 
 
 
foto ©StephanVanfleteren