makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
SCHUNCK*
28 08 2016 - 27 11 2016
SPIELEREI

SCHUNCK* presenteert van 28 augustus tot en met 27 november 2016 de grote tentoonstelling SPIELEREI met interactieve, kinetische en Op-art gerelateerde kunst, gebaseerd op het Franse kunstenaarscollectief GRAV uit de jaren 60, dat de toeschouwer wilde activeren en bevrijden met kunstobjecten waarbij je iets moest doen of ondergaan. Daarmee brachten zij de kunst dichter bij het publiek: zonder handeling geen kunstwerk.

SPIELEREI toont werken van 41 kunstenaars: van GRAV-kunstenaars en tijdgenoten die ook het publiek op een speelse manier tot ‘doen’ uitdaagden. SPIELEREI maakt ook een sprong naar het hier en nu en traceert de invloed van GRAV op hedendaagse kunstenaars, die met uiteenlopend werk vertegenwoordigd zijn: van politiek engagement en geschilderde optische illusies tot het gebruik van Virtual Reality.
 
Opening
De opening van SPIELEREI  is op zaterdag 27 augustus om 17.00 uur, met kunstenaar Woody van Amen, autonom vormgever Luna Maurer, Dr. Frederik Schikowski, gastcurator voor het historische deel, en Barry Braeken wethouder cultuur in Heerlen.