makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Landelijke tournee
Toneelgroep Maastricht speelt Not the Tommy Cooper Story

Op zaterdag 27 februari gaat de muzikale komedie Not the Tommy Cooper Story in première in Theater aan het Vrijthof.

Het tragikomische spel van René van ’t Hof, de humor van Jan Jaap van der Wal en de muziek van Vincent van Warmerdam komen samen in deze voorstelling die geïnspireerd is op het wonderlijke leven van Tommy Cooper. De Britse komiek die van mislukken een succes wist te maken en onsterfelijk werd door te sterven op het toneel. 

Terry Copper (René van ’t Hof) is toneelknecht en leidt een onzichtbaar leven in de coulissen van het theater. Tot op een avond de rode fez van Tommy Cooper is achtergebleven op het toneel. De toneelknecht neemt een besluit: hij wil de fez terugbrengen naar zijn rechtmatige eigenaar. Op zijn tocht wordt hij begeleid door een geheimzinnige Master of Ceremonies (Jan Jaap van der Wal) en zijn orkest, die hem terecht laten komen in een hilarische wereld van buikspreekpoppen, schuine moppen en mislukkende goochelacts. Een wereld die hem confronteert met zichzelf én de Grote Komiek.

In de media:
Op donderdag 18 februari waren René van ’t Hof en Jan Jaap van der Wal te gast bij De Wereld Draait Door. Kijk hier naar het fragment. 

Op maandag 22 februari waren Michel Sluysmans en Jan Jaap van der Wal te gast bij L1 Avondgasten. Kijk hier naar het fragment. 

Limburgse speeldata:
Do 25 & vr 26 februari (try-outs), za 27 februari (première) – Theater aan het Vrijthof, Maastricht
Do 10 maart – Munttheater, Weert
Di 19 april – Theaterhotel De Oranjerie, Roermond
Wo 27 april – Theater de Maaspoort, Venlo
Za 4 juni – Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
Not the Tommy Cooper Story is van donderdag 25 februari t/m zaterdag 4 juni te zien in de Nederlandse Theaters. Kijk hier voor de volledige speellijst.

Spel: Joke Emmers, René van ’t Hof, Hein Offermans, Michel Sluysmans, Kees van der Vooren, Jan Jaap van der Wal, Vincent van Warmerdam Tekst: Jan Veldman, Michel Sluysmans, Vincent van Warmerdam Idee/regie: Michel Sluysmans en Vincent van Warmerdam Eindregie: Servé Hermans Muziek: Vincent van Warmerdam

Kijk voor meer informatie op:
www.toneelgroepmaastricht.nl