makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Cultuurhuis Heerlen
vrijdag 7 oktober 2016
20.30 uur / gratis entree
Marc Huynen cd-presentatie
& opening fototentoonstelling Nicole Bolton en René Bradwolff
Heerlen Jazz presenteert
 
Trompettist Marc Huynen presenteert zijn cd Sad Songs and Groovy Tunes. Omdat de trompettist niet kon kiezen tussen ballads en groovy werk is het een dubbel cd geworden met zowel rustig melancholische jazz als ook energieke funky composities.
Met zijn quartet bestaande uit Steffen Thormaehlen (drums), Jo Didderen (bas) en Gero Körner (piano) speelt hij in een akoestische setting muziek van oa Elvis Costello en Joni Mitchell. Met de Jazztronauts met Simon Oslender (hammond), Bruno Müller (gitaar), Leo Janssen (sax), Peter Hermesdorf (sax) gaat het tempo en de decibellen omhoog en worden er groovy tunes gespeeld: naast composities van Lonnie Smith, Mike Stern, John Scofield ook eigen werk. Ongetwijfeld zullen er nog meer muzikanten aanschuiven die ook op de cd te horen zijn.
 
Tevens vanavond de feestelijke opening van de foto tentoonstelling van de Heerlense fotografen Nicole Bolton en Rene Bradwolff. Zij maakten het afgelopen jaar foto’s van de jazz optredens in Heerlen, voor de Stichting Heerlen Jazz, en U kunt de komende maanden deze expositie in het Cultuurhuis komen bekijken. 
 
I.s.m. Heerlen Jazz, SLIM en Van Laar Trumpets