makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
1 december 12.30 - 13.30 uur
SCHUNCK* / Filmzaal
Podium ParkstadLab
Lunchconcert door talentvolle scholieren in Parkstad
 
Podium ParkstadLab is een nieuw initiatief van de schoolbesturen LVO en SVO|PL om samen een podium, ‘Show Your Talent’, te bieden aan getalenteerde scholieren uit Parkstad. In de rest van dit schooljaar zijn al diverse grotere events gepland, zoals Dans, Kunst en Gaming.
 
Op donderdag 1 december wordt gestart met een eerste lunchconcert in de filmzaal op de bovenste verdieping van Schunck* Glaspaleis (12.30 – 13.30 uur). De toegang is gratis en iedereen is welkom.
Jules Luesink (muziekdocent Grotiuscollege) en Henriette Lempers (zijn collega op het Bernardinuscollege en de Nieuwe Thermen) zijn al weken met de voorbereiding van het lunchconcert bezig. Jules Luesink: “We hebben eerst aan de muziekdocenten van de middelbare scholen in Parkstad gevraagd om de namen van leerlingen door te geven die al een behoorlijk muzikaal niveau hebben bereikt. Het is fantastisch te zien hoeveel talent dan al meteen komt bovendrijven. Het zal zeker niet tot één lunchconcert beperkt blijven.”
 
Jules Luesink: “Ik durf nu al te beloven dat het donderdag een verrassend concert wordt waarin allerlei muziekstromingen de revue passeren. Van een Andante van Molique tot Kensington, van Coldplay en Andrew Lloyd Webber tot Justin Bieber en dan ook nog eens met verrassende instrumentale combinaties.”
 
De volgende leerlingen treden op: van Grotiuscollege Puck Brouwers, Alexandra Klein, Pola van de Brand en Lucky Specht, van Sint Janscollege Ella Cardi en Kjell Bakker, van de Scholen van het  Bernardinuscollege Kalina de Beij, Enzo Kok en Silas Heiligers, van BcPL locatie Herle Francoise Amory en van Sintermeertencollege Esra Bemelmans en Shari Pieter.