makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
AINSI vrijdag 5 mei 2017, 20.30 uur
OVER GRENZEN
MAASTRICHTSE COMPONISTEN GAAT OVER GRENZEN
 
Over grenzen, dat is  het thema van een bijzonder theaterconcert georganiseerd door de Stichting Maastrichtse componisten. Een interdisciplinaire muziekvoorstelling, waarin muziek, spel, scenografie en tekst versmelten. Een voorstelling waarmee de stichting een kwart eeuw Verdrag van Maastricht wil vieren door de verbinding te leggen tussen het Euregionale muzikale erfgoed en de betekenis van grenzen in de Euregio in heden en verleden.
Centraal in deze voorstelling staat het persoonlijk verhaal van een inwoner van de Euregio, dat aantoont hoe invloedrijk grenzen waren in verleden en heden. In deze muzikale vertelling wordt het publiek gestimuleerd tot nadenken over de invloed, de waarde, betekenis en omgang met open grenzen in onze tijd. 
‘Hoe bepalen grenzen onze ongedefinieerde angsten en frustraties ten opzichte van migranten?’ vraagt de verteller (Nina Willems) in het theater concert OVER GRENZEN zich af. 
 
De musici van het kwartet A’Meuse Saxophone vertolken composities van Antoine Dawans (BE), Jean Lambrechts (NE) en Marijn Simons (NE), drie toondichters uit ‘het land zonder grens’ die in al hun composities muzikale grenzen opzoeken. 
In de regie van Robin Coops versmelten muziek, teksten en scenografie (Laura Wallrafen) met elkaar tot een waar ‘Gesamtkunstwerk’. 
 
In samenwerking met VIA ZUID.
 
OVER GRENZEN
Datum: vrijdag 5 mei 2017
Locatie:  AINSI  Lage Kanaaldijk 112-113 Maastricht
Kaartverkoop: UITbalie Maastricht 043 350 55 55
Aanvang: 20.30 uur entree: 15.00 Euro inclusief drankje.