makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
16 - 21 mei 2017
TANGO BRUTAL

D I T  M A G  J E  N I E T  M I S S E N !!!

In 2017 bestaat TANGO BRUTAL vijf jaar! Deze lustrum-editie zal in het teken staan van het 25ste sterfjaar van Astor Piazzolla.  Het Argentijns  / Italiaans gezelschap Tango Tinto zal Piazzolla op geheel eigentijdse wijze eren met een concert in Shoppingcenter 'LOON. Jazzcoryfeeën Dominique Vantomme , Werner Lauscher en Geert Roelofs presenteren hun gloednieuwe cd onder de naam Oblivion met hun zeer kunstzinnige interpretaties van Piazzolla’s bekendste stukken. Trio Escapada zal Piazzolla laten vergezellen van een heus Argentijns arrangement in de sfeervolle setting van Restaurant & Club Chique en Tango Maastricht pakt groots uit met een Gran Milonga in de Auwkerk te Bunde onder de bezielende muzikale leiding van dj Giovanni: een múst voor alle tanguero's en tanguera’s uit de Euregio!

De openingvoorstelling zal verzorgd worden door Simone van der Weerden en 'haar' LocosLindos. Zij zullen als geen ander de Estaciones Porteñas of zoals wij hem kennen de Vier Jaargetijden van Astor Piazzolla vertolken in de oorspronkelijk bezetting, zoals Piazzolla dat zelf deed op dezelfde locatie in 1990, één jaar voor zijn dood, in het prachtige Parkstad Limburg Theater.
 
En of het nog niet genoeg is zal ook dit jaar Lex Nelissen als geen ander de Europese tango in Café d'r Klinge onder het voetlicht brengen en zullen er gratis kennismakingslessen zijn in het Cultuurhuis; wordt de prachtige documentaire Ultimo Tango vertoond in Filmhuis de Spiegel en kan er op het Wilhelminaplein gedanst worden op het uitgekiende repertoire van dj Jan én op de live-klanken van het duo Ville Hiltula en Anke Steenbeke.
 
P R O G R A M M  A   2 0 1 7
 
16 mei Locos Lindos - Concert (€ 15) Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
17 mei Oblivion - CD presentatie (€ 10)Schunck*, Heerlen
18 mei Kennismakingslessen en Milonga (gratis) Cultuurhuis Heerlen
19 mei Lex Nelissen -Foute Tango’s (gratis) Café d’r Klinge, Heerlen
Gran Milonga - DJ Giovanni (€ 7,50) Auw Kerk, Bunde
20 mei Tango Tinto - Openbaar concert (gratis) Shoppingcenter ‘Loon
Trio Escapada - Tango & Dinner (€ 32,50 / € 10) Restaurant & Club Chique, Heerlen
21 mei Ultimo Tango - Film (€ 7,50) Filmhuis Spiegel, Heerlen
Open Air Tango - DJ Jan en Ville Hiltula & Anke Steenbeeke (gratis) Wilhelminaplein, Heerlen