makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Brightlands Campus
Greenport Venlo
16 november 2018
Leading the South 2018
Leading the South met De Smaak van de Toekomst
‘Mensen ontmoeten wordt extra inspirerend in sfeer van cultuur en vernieuwing’
 
De philharmonie zuidnederland gaat met Leading the South de verbinding aan met het bedrijfsleven.
Intendant Stefan Rosu: ‘Het verheugt mij zeer in samenwerking met onze partner Brightlands Campus Greenport Venlo een vierde editie aan onze succesvolle reeks te kunnen toevoegen. De mix van muziek, eten en interessante keynotes op een bijzondere locatie, is een unieke gelegenheid om elkaar binnen bedrijfsleven, cultuur en politiek te ontmoeten. Deze editie heeft een thema dat ons allemaal aangaat: de grote transformaties in voedselproductie en voedselbereiding die in het verschiet liggen.’
KEYNOTE SPEAKERS

De twee sprekers van de avond zijn frontrunners op het gebied van innovatieve voedselproductie en voedselbeleving:
 

Mark Post (hoogleraar vasculaire fysiologie aan de Universiteit Maastricht) is de man met wie het brede publiek in 2013 kennismaakte toen hij op tv de allereerste, door hem van kweekvlees gemaakte hamburger presenteerde. Welke enorme implicaties heeft dit voor een duurzame toekomst en de manier waarop wij over voeding en vleeseten denken?
Charles Spence (verbonden aan de Universiteit van Oxford als professor in experimentele psychologie) is hoofd van het 'Crossmodal Research Laboratory', waar hij de effecten en samenhang van zintuigelijke ervaring in de moderne maatschappij onderzoekt. Hij ontdekte dat wij bitter associëren met lage tonen, zwart en hoekig, terwijl wij bij zoetigheid aan hoge tonen, wit en rond denken. Kunnen wij gezonder voedsel maken, met minder zout en suiker, door daar slim gebruik van te maken? Dat is een van de vragen waarmee hij zich bezighoudt.